Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Szeptember 27. 08:00, kedd | Helyi

Ősz eleji rendezvények sokasága Esztergomban – Polgárőr beszámoló

Ősz eleji rendezvények sokasága Esztergomban – Polgárőr beszámoló

Az elmúlt héten, valamint hétvégén igen sűrű rendezvényekkel biztosított és szervezett rendezvényeket az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület.

Szeptember 22-én, csütörtökön a város összes iskolájának tanulói, pedagógusai az „Európai Mobilitási Hét és Autómentes Világnap” Esztergomban tartott rendezvényén vettek részt. A megemlékezés a Bazilika körülzárásával, rövid ünnepséggel kezdődött, majd a város főútvonalán átvonulva a városközpontban, a Széchenyi téren zárult. A fenti rendezvényen a teljes útlezárást az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület hajtotta végre, a Városi Rendőrkapitánysággal együttműködve.

Szeptember 23-án, pénteken az esztergomi Széchenyi téren igen színvonalas „Suzuki Közlekedésbiztonsági Napot” tartottak. Ezen az esztergomi Rendőrkapitányság, valamint a Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése is megjelent. A rendezvényen a Rendőrség, Polgárőrség, Katasztrófavédelem, a Mentők színvonalas bemutatót tartottak gépjárműveikkkel együtt. A Polgárőrség biztosította a valósághű baleset-szimulációt: mentőakció autóroncsokkal, mentő, rendőr, tűzoltó autókkal együtt. Délután nagy számú közönség figyelte a színvonalas bemutatókat.

Szeptember 24-én, szombaton, mint minden évben, 2800 fő körül résztvevő számmal lezajlott a Mária Valéria Hídfutás. A hídon, határokon átnyúlva az esztergomi Bazilikától indulva, a város főútján keresztük a Párkányi (Sturovói) Vadas fürdőig futottak több korosztály futói a hagyományoknak megfelelően. A Hídfutást az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület nagy létszámmal biztosította, balesetmentesen, a Rendőséggel együttműködésben. A futók felvezetését a starttól a célig a Polgárőrség Suzuki Vitara gépkocsija látta el, balesetmentesen.

Szeptember 25-én, vasárnap a város főteréről a Kis-Duna parton, majd a Szigeten át hajtották végre 500 fővel a félmaraton távfutást. A teljes útvonal biztosítását az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület a rendezők és versenyzők által is kitűnőre értékelve, balesetmentesen hajtotta végre.

Esztergom Városi Polgárőr Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban