Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2016. December 06. 10:35, kedd | Helyi
Forrás: LVP/InfoEsztergom.hu/Fotó: NIF

Őszig kész az első nagy változás a vasútállomásnál - Itt az ütemterv

Őszig kész az első nagy változás a vasútállomásnál - Itt az ütemterv

Javában zajlanak az esztergomi vasútvonal villamosítási munkálatai. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő szerint a jelenleg érvényes ütemezés alapján folynak a munkák.

Villamosítás során a cél, hogy 2017 őszére 51 kilométer hosszan, a teljes 2-es vasútvonal alkalmas legyen a villamos vontatásra. Ehhez az alapfeltételek biztosítása szükséges, amik 2017 őszére elkészülhetnek. Így az Istvántelek alállomás bővítése, valamint a vasúti villamos felsővezetékhálózat feszültség alá helyezése Rákosrendező-Esztergom vonalszakaszon.

Ezt követően 2018. szeptember végéig megvalósul a dorogi alállomás kiépítése, illetve a villamosításhoz kapcsolódó további erősáramú berendezések (ezek folyamatosan készülnek el).

Emellett várhatóan 2017. február végéig megépül az Angyalföld-Újpest közötti új, második vágány, az Angyalföld állomáson a széles utasperonok, lépcsők, az Újpest megállóhelyen a két lift az akadálymenteshez, valamint a Béke úti gyalogos aluljáró.
Várhatóan 2017 szeptember végéig átépíti a kivitelező a Rákosrendező-Angyalföld vonalszakaszt, az Angyalföld állomás vágányhálózatát.
Jövő nyár végéig megvalósul az Újpest megállóhelyen a peron és a perontető átépítése, a zajvédő fal építése, a Balzsam utca korrekciója illetve az Újpalotai útátjáró átépítés.
Klotildliget felvételi épülete 2018 szeptember végéig újul meg.
Dorogon várhatóan 2017. szeptember végéig elkészül az új, második vágány a Mészkőhegyi elágazás közelében. 2018 szeptember végéig pedig megújul a vasútállomás épülete, buszforduló létesül, összekötő út épül a Hantken Miksa utca és az esztergomi út (111-es főút) között.

Esztergom várhatóan 2017 szeptember végéig fejeződnek be az állomás vágányhálózatának átépítése, a vasútállomás épületének megújítása, és az állomás előtti tér felújítása.
A tervek szerint 2018 szeptember végéig befejeződik a 12 állomásos autóbuszállomás kiépítése, de a vasútállomás közelében eddigre 2 körforgalom és 3 jelzőlámpás csomópont létesül. Mindemellett új biztosítóberendezési üzemi épületek és új Volán forgalmi épület is lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 09:58, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A KIFOSZTÓ

A nyomozók őrizetbe vettek egy nyergesújfalui lakost, aki egy alvó férfit, illetve egy védekezésre képtelen, idős nőt szemelt ki arra, hogy elvegye az értékeiket.

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán