Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2020. Június 12. 07:58, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Öt évvel később állt bosszút, vádat emeltek ellene

Öt évvel később állt bosszút, vádat emeltek ellene

Garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a mintegy fél évtizeddel ezelőtt a neki életveszélyes sérülést okozó férfi cselekményét torolta meg.

Tömegverekedés közben az egyik férfi 2014. december 31-én hámozókéssel életveszélyes sérülést okozva mellkason szúrt egy másik férfit. A kést használó férfit a bíróság 2016-ban négy év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019 júniusában szabadult – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az életveszélyes sérülést elszenvedő férfi 2019. december 13-án 10 órakor dorogi otthona közelében, egy parkoló területén meglátta az öt évvel ezelőtti támadóját, akihez odament, és megkérdezte tőle, hogy miért bántotta korábban.
A férfiak között vita alakult ki, amelynek során a korábbi ügy sértettje egy alkalommal combon rúgta ellenfelét, aki védekezésül felkapott egy körülbelül 30 centi hosszú fadarabot. A támadó férfi erre a helyszínről elszaladt, egy gázspray-vel tért vissza, és azzal lefújta ellenfelét.

A korábbi sérelmén bosszúálló sértettnek napközben, közterületen, egy lakótelep parkolójában tanúsított erőszakos és a társadalmi szabályokkal szembemenő magatartására figyelemmel az ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot – tette hozzá a vádhatóság.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Korábbi cikkek:

Gyújtogatni akart, rács mögé került a dorogi férfi

Nem baleset lehetett a dorogi vasúti gázolás

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.