Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 06. 13:32, szombat | PR
Forrás: (x)

Öt jó tanács, hogy hatékonyabb vezető lehess

Öt jó tanács, hogy hatékonyabb vezető lehess

Könnyedén alkalmazhatjuk őket a hétköznapokban

Az utóbbi években megváltozott a munkavégzés módja, és sokaknak jelenthet kihívást alkalmazkodni az új rendszerekhez. Ebben nyújt most segítséget néhány szakmabeli a vezetők részére.

1. A hibrid az új varázsszó a hatékony munkavégzéshez

Az igazán profik szerint nem kell választani a home office vagy az irodai munka közt. Fabian Kienbaum, a hasonló nevű stratégiai tanácsadócég vezetője szerint a cégek számára a legoptimálisabb a heti két-három, “be-járós” munkanap mellett ugyanennyi ideig home office-ban tartani az al-kalmazottakat - írja az Üzleti Magazin.

“A személyes kontakt és a szabadság kombinációja a legjobb megoldás” - mondja a szakember.

2. Tartsuk tiszteletben a magunk és mások szabadidejét!

Az otthon töltött munkanapokon nehéz lehet tartani a munka és a szabad-idő közötti határt. Cawa Younosi, a SAP személyzeti vezetője azt javasolja, használjuk az e-mailjeink alatt az alábbi aláírást:

“Nem kell megfelelnie az én munkaidőmnek. Kérem, ne érezze köteles-ségének az Ön munkaidején kívül válaszolni.” Ezt a módszert akár a leg-fontosabb döntéshozók is alkalmazhatják, hogy levegyék a válaszkényszer nyomását a beosztottaik válláról.

3. Ne éljünk vissza vele, hogy az értekezletek az online térbe költöz-tek!

A többórás meeting-maratonok nem csak fárasztóak, nem is különösebben hatékonyak. Az időbeosztási szakértő, Cordula Nussbaum szerint “töreked-jünk rá, hogy a meetingeket legfeljebb 50 percen belül befejezzük!”

4. Adjunk pozitív visszajelzést, és azt is kérdezzük meg, ezt milyen formában várja a másik!

Marco Nink, a német piackutatási intézet Gallup tanácsadója arra biztat: mindenkit kérdezzünk meg róla, hogyan esik neki a legjobban a dícséret. Egyesek négyszemközt, mások írásban szeretnék hallani, megint mások csak azt tartják elfogadhatónak, ha a csapatot dícsérik. Előny, ha a pozitív értékelés egy adott teljesítményhez fűződik, időben ahhoz közel történik és őszinte.

5. Gyakoroljuk a pozitív-realista hozzáállást!

Arra semmi szükség, hogy áltassuk magunkat, de fontos az optimizmus - mondja Filiz Albrecht, a Bosch munkaügyi igazgatója. “Az ilyen hozzáállás a pszichológusok szerint is segít ellenállónak maradni. Nem minden sike-rülhet egyformán jól, ám a rugalmasság és a szolidaritás, amit egy bizo-nyos helyzetben mutatunk, bátorít és átsegíthet a nehézségeken."

Írásunk az Üzlet nőknek, Tízdolog.hu, Usite, Hot24 és Családi magazin közreműködésével készült.

Címkék: főnök, tanács, vezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.