Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 24. 17:12, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Otthoni fotel barkácsolása

Otthoni fotel barkácsolása

Biztosan ismerünk olyan személyt - akár mi magunk is lehetünk - , aki imádja házilag elkészíteni mindennapi tárgyait.

Bizonyos tárgyak akár komoly státuszt is jelenthetnek, amennyiben azokat megfelelően kivitelezzük és jó alapanyagokat használunk fel.Ha szeretnénk barátainkat lenyűgözni saját készítésű bútorainkkal, akkor egy házi fotel igazán irigylésre méltó és bizony könnyen sárga arcszínt kölcsönözhet nekik. Mire érdemes azonban figyelni, mielőtt nekivágnánk a fotelnek - akarom mondani, a feladatnak?

Váz a lelke mindennek
A fotel kialakításakor fontos tervezni azzal, hogy milyen anyaggal kívánjuk feltölteni, és puhábbá, kényelmesebbé tenni a vas- vagy faszerkezeten túl. Egy habszivacs tábla például meghatározhatja, hogy milyen rugalmas és keménységű legyen a “húsos része”, mielőtt szövettel vonnánk be. Ha körültekintően választjuk ki a szivacs minőségét, azzal hosszú időre tartóssá tehetjük büszkeségünk tárgyát, mely ennél fogva sokáig képes lesz alakját is megtartani amellett, hogy kiszolgálja kényelmünket.

“Szövet-ség” a külsőben
Ha hosszú távra keresünk megoldást, akkor a zsenília anyagú bútorszövetek megfelelő választás lehetnek. Ezek a kevert textilek pamutból és műszálból készülnek, keverék arányuk határozza meg, hogy inkább lágy, puha érintésűek vagy a fizikai hatásoknak ellenállóak lesznek. Felismerni a keresztirányú szőttezésről lehet.

A zsenília bútorszövet nemcsak hagyományos színekben kapható, de elérhető mintás változatban is. A fotelünk megjelenését ezzel könnyen feldobhatjuk, vagy akár variálhatjuk is: például, ahol rendszeresen fog érintkezni testünk a fotellel, ott érdemes a valamivel ellenállóbb zseníliákat használni, míg a hátlap vagy a fotel oldalán - amely ritkán érintkezik más tárgyakkal vagy velünk - egy díszesebb bútorszövet alkalmazása lehet ideális.

A fotó forrása: joserpizarro / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT