Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Október 06. 19:57, péntek | Helyi
Forrás: ITE

Otthonról is indíthatsz webáruházat

Otthonról is indíthatsz webáruházat

Ha ráuntál a Facebook csoportokban hirdetni és a nagyobb hazai online apróhirdető oldalak és licitáló portálok sem elégítik ki a szükségleteidet,

esetleg már kinőtted ezeket a felülteket, akkor érdemes egy saját webáruházban gondolkodni. Egy saját webshopnak számtalan előnye van. Egy saját domain név és a hozzá tartozó saját, egyedi e-mail cím már is magasabb szintre emeli a szolgáltatásaid minőségét. Ehhez egy letisztult, modern de ízléses webshop dizájn pedig tökéletes kiegészítésül szolgál. Nagy befektetést sem igényel az indulás egy webshop készítését már 100 ezer FT alatt megúszhatod.

Sokan nem tudják, hogy mik a feltételei egy saját webáruház üzemeltetésének, illetve hogyan is kezdjenek hozzá. A marketing, önreklámozás pedig szintén távol áll a legtöbb, hobbiból üzletté kinövő egyéni vállalkozásoktól. Ezért néhány tippet és praktikát összegyűjtöttünk, hogy könnyebben boldogulj ha webáruház nyitásán töröd a fejed. Talán éppen most kapsz hozzá majd elég erőt, hogy megtedd ezt a jövedelmező lépést. Nem túl nehéz és a feltételeket is könnyedén teljesíteni lehet, így már csak megfelelő elszántságra, jó termékre és nagy ügyfélkörre van szükséged az üzleted sikeréhez.

Tippek saját webáruház indításához

Ha már eldöntötted, hogy saját webáruházat indítasz, először is csinálj egy egyszerűbb üzleti tervet. Vajon milyen költségeket tudsz és mennyi ideig önmagad fedezni, a kezdeti, felfutási időszakban. Különíts el pénzt a fejlesztésekre, vagy a webáruház bérlésére, esetleg szerver díjakra és domain költségekre is. Ha a technikai feltételek már adottak és elkészült a saját webáruházad, vagy találtál egy olyan szolgáltatót ahol jutányos áron tudsz szerepelni online termékeiddel, akkor már csak a személyre szabás és a reklámozás van hátra.

A saját webshopodat mindig a termékeid stílusához igazítsd, színvilágban, letisztultságában törekedj a célközönségedre koncentrálni. Például ha szemüvegeket forgalmazol, nagy valószínűséggel a látássérültekre jellemző nagy, kontrasztos tartalmat kell előtérbe helyezned, de ha saját magad által varrt ruhákat, táskákat, esetleg dekorációkat vagy kiegészítőket készítesz, akkor színes, fotókkal teli, életörömöt árasztó, jó hangulatú webshopot kell nyitnod. A termékeket mindig egy könnyen áttekinthető kategóriába struktúrába rendezd, logikus, könnyen érthető és gyorsan megtalálható formában. Legyen rajta különböző akciók hirdetésére lehetőség, közösségi gombok – pl megosztás és termék értékelés is. A kapcsolattartás alatti elérhetőségeken legyél elérhető és gyorsan reagálj a megkeresésekre.

Feltételek saját webáruház nyitásához

A saját webáruházad jogilag egy kereskedelmi tevékenységet végző virtuális üzlethelyiség. Bár jogilag már nem kötelező saját raktárral és fizikai üzlettel is rendelkeznie a webáruház üzemeltetőjének, ettől függetlenül bejegyzett cégadatokat igényel ez a vállalkozási forma is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár egyéni vállalkozóként vagy korlátolt felelősségű társaságként is indíthatsz webshopot, a lényeg, hogy legyen a bejegyzett tevékenységi köröd között a „4791 – Csomagküldő, internetes kiskereskedelem” tevékenységi kör.

Külön működési engedélyre nem lesz szükséged, de egy „Kereskedelmi tevékenység bejelentése” nyomtatványt ki kell töltened az indulás legalizálásához. Csak ritka esetben, speciális termékeknél kell külön engedély az árusításhoz. Az oldalnak azonban egy Általános Szerződési Feltételek aloldalt tartalmaznia kell, ahol a cégre, üzemeltetőre, szolgáltatásokra, termékekre, szállításra és fizetésre vonatkozó minden szabályt ismertetni kell. A megfelelő tájékoztatásnak ki kell terjednie a jogi vitákra, a szállítási módokra, fizetési lehetőségekre, a szállítás idejére, a garanciális feltételekre és az elállás jogára is.

Fontos, hogy a kiküldött csomagba minden esetben küldj számlát és garancia levelet is. Jó ha tudod, hogy a fogyasztónak 14 munkanapig indoklás nélkül is joga van elállni az adásvételtől. Ilyen esetben a webáruháznak kötelessége visszafizetni a vételárat és a szállítási költséget is a vásárlónak.

A jogi dolgokat egy jogásszal és könyvelővel egyeztetve könnyedén lehet átsiklani és kezdetét veheti a saját webáruház egyik legnehezebb része, az értékesítés. Hirdess minél több helyen, ahol saját célközönséged rátalálhat termékeidre és ha jó a webshopod, biztosan sikereket fogsz elérni már rövid távon is. Használd ki a közösségi portálok adta lehetőségeket, akciózz, osztogass kuponokat és gyorsan fogsz új vevőket találni termékeidre ha tudod, hogy kik a célközönségeid. Ezért először tervezz, majd hozd létre a webáruházad, csinosítsd ki, töltsd fel tartalommal és kezdetét veheti az igazi online üzletelés.

Címkék: webshop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban