Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 26. 13:46, csütörtök | Helyi
Forrás: ITE

Otthonról végezhető munkák kismamáknak

Otthonról végezhető munkák kismamáknak

Csokorba szedtünk néhány olyan online végezhető munkát, melyeket bármikor végezhetünk a nap folyamán!

Újdonsült anyukaként egy idő után elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy szívesen töltenénk a baba alvásidejét valami hasznos, jövedelmet hozó tevékenységgel, hogy egy kis mellékessel mi is beszállhassunk a számlákba, legyen egy kis plusz akár kirándulni, vagy a nagyobb gyerkőcökkel játszóházba menni. Szerencsére a modern technika már biztosít némi lehetőséget ehhez, az idő múlásával pedig egyre több és több, csupán internetkapcsolatot igénylő otthoni munka közül válogathatunk.

1. Szövegírás

Előny: kifejezetten rugalmas munkaidő, nem igényel különösebb szakképzettséget, és rengeteget tanulhatunk közben a világ dolgairól.

Hátrány: kezdőként csak kevéske honoráriumért dolgozhatunk, és ha nincs ihlet, akkor bizony nehéz jó minőségű szöveget kiadni a kezünk közül.

Szükséges kompetenciák: kiváló helyesírás, kiemelkedő fogalmazás, tájékozottság, strukturált gondolkodás.

Amikor csak a szabadidőnk engedi, írhatunk a megadott témák alapján hosszabb-rövidebb szövegeket a megrendelő igénye alapján, aki azt is megszabhatja, hogy szó, vagy karakteráron fogja elszámolni a munkánkat. Kezdőként általában szűkösebben fizet ez az otthoni munka, viszont minél nagyobb rutinra teszünk szert, annál jobban jövedelmező, kényelmes és praktikus időtöltéssé fog válni a szövegírás. Jó hír, hogy ha hajlamunk van az ilyesmire, hamar belejövünk, és sokkal több szöveget tudunk megírni egyre kevesebb és kevesebb idő alatt.

2. Facebook oldal indítása és gondozása

Előny: kifejezetten rugalmas munkaidő, nem igényel különösebb szakképzettséget, viszont gyakorlatot annál inkább

Hátrány: egy minőségi oldal létrehozásához és karbantartásához sok mindennel tisztában kell lenni, és igen alapos utánajárással sem biztos, hogy minden a tervek szerint alakul

Szükséges kompetenciák: kiváló helyesírás, kiemelkedő fogalmazás, tájékozottság, strukturált gondolkodás, illetve a Facebook közel profi szintű ismerete, hirdetések, egyéb marketingfogások gyakorlatban való alkalmazása

Ha úgy érezzük, van hajlamunk az online kommunikációs eszközök használatára, érdemes lehet ilyesmibe is belevágni. Akár autodidakta módon képezhetjük magunkat a témával kapcsolatban, ugyanis egyre nagyobb a kereslet az efféle megjelenésre a cégek irányából, ráadásul nem is fizet rosszul az ilyen jellegű munka.

3. Hanganyagok gépelése

Előny: kifejezetten rugalmas munkaidő, nem igényel különösebb szakképzettséget

Hátrány: kissé unalmas, és kifejezetten monoton munka

Szükséges kompetenciák: gyors gépelés, kiváló helyesírás, türelem, monotonitástűrés

Bár az egyik legmootonabb munka, egyes helyeken egész jó fizetségre tehetünk szert ezzel. Maga a munka folyamata abból áll, hogy egy mp3 fájlban megkapjuk a legépelendő hanganyagot, megformázzuk, olvashatóvá tesszük. Igény szerint minden egyes hangot le kell gépelnünk, de előfordulhat az is, hogy a megrendelő könnyen fogyasztható szöveget szeretne – utóbbi esetben arra kell törekednünk, hogy a „töltelék beszédből” minél kevesebb kerüljön az írott formába.

Címkék: kismama, munka, otthon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.