Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 13. 08:46, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Ovizsaru - baleset-megelőzés már óvodás korban - VIDEÓ

Ovizsaru - baleset-megelőzés már óvodás korban - VIDEÓ

Baleset-megelőzési programmal és láthatóságot segítő eszközökkel készült az óvodásoknak az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársa a minap.

A dorogi Richter óvodában járt Néveri Péter Edvárdné főhadnagy, az Esztergomi Rendőrkapitányság iskolarendőre. Az egyenruhás játékos feladatokon keresztül ismertette meg a gyermekekkel a biztonságos közlekedés szabályait és a balesetek megelőzési lehetőségeit. A gyermekek jól ismerik a rendőrtisztet, hiszen évek óta rendszeresen felkeresi az intézményt különböző bűn- és baleset-megelőzési programjaival. Szerdán a főhadnagy a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól beszélt az ovisoknak. Elmondta, hogy mely szabályok betartásával előzhetők meg a balesetek. A résztvevő gyerekek megismerkedtek a rendőri karjelzésekkel, a program zárásaként pedig fényvisszaverő karpántot kaptak a rendőrtől, ami elősegíti, hogy korlátozott látási viszonyok között is biztonságosan közlekedhessenek szüleikkel.

Ovizsaru - baleset-megelőzés már óvodás korban - VIDEÓ

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelésére, egészen óvodás kortól. A Richter óvodában megrendezetett programokhoz hasonló rendezvények lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyermekek személyesen találkozzanak egyenruhásokkal és játékos feladatokon keresztül sajátítsák el a biztonságos közlekedés szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.