Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2020. Szeptember 14. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Ózongenerátorokat és kerékpárokat kaptak megyénk polgárőrei

Ózongenerátorokat és kerékpárokat kaptak megyénk polgárőrei

Hat darab ózongenerátort, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt vásárolt a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség abból az 1,2 millió forintosra nőtt alapból,

melyet a megyei önkormányzat 600 ezer forint hozzájárulással indított útjára még áprilisban, hogy segítsék a polgárőrség működését és a szükséges védőfelszerelések beszerzését a járvány idején. A polgárőrök éves közgyűlésén, melyet Csépen tartottak, 37 kerékpárt is átvettek.

Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szakmai beszámolójából kiderült, hogy tavaly több mint 120 ezer óra szolgálat adtak a megye polgárőrei. Az is elhangzott, hogy jelenleg 41 egyesületben 1064 polgárőr teljesít szolgálatot.

A rendezvényen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke jelképesen egy ózongenerátort adott át abból a hatból, amik a polgárőrök egészségének megóvását segítik. Ezekkel a készülékekkel tisztítják majd a gépjárművek belső terét és klímáját, hiszen a szolgálati gépjárművekbe sokan ülnek, azokat mindig más vezeti. Az ózongenerátorok a járási koordinátorokhoz kerültek, így mindenkinek elérhető távolságban lesznek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság négymillió forintos támogatását még 800 ezerrel egészítette ki a megyei szövetség, így szerezték be azt a 37 biciklit, amikből 27 aluvázas, első teleszkópos, további tíz darab pedig elektromos Neuzer kerékpár. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ígéretet tett, hogy az általuk nemrég nyert támogatásból további négy kerékpárt vásárolnak, hogy Komárom-Esztergom megye valamennyi polgárőr egyesületének legyen szolgálati kerékpárja, mellyel folyamatosan jelen lehetnek a településeken.

A közgyűlésen elismeréseket is átadtak. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke „Polgárőr Érdemkereszt” kitüntetésben részesített hét önkéntest.
Az elismerés bronz fokozatát kapta Mészárosné Habakusz Gertrúd, a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület, Magyar Tibor, a Dadi Polgárőr Egyesület és Pálfi Balázsné a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület tagja. Az elismerés ezüst fokozatát kapta Tácsik Attila polgármester, az Epöli Polgárőr Egyesület tagja és Róth Istvánné, a Tárkányi Polgárőr Egyesület tagja. Arany fokozatban részesült: Széber József, Csép polgármestere, a megyei polgárőr szövetség kiemelt támogatója és Németh Sándor, a Tatabányai Polgárőr Egyesület tagja.

Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitány Sárkányölő Szent György emlékérmet adott át Suta Istvánnak a tatabányai Polgárőr Egyesület alelnökének és Menyu Jánosnak, az Oroszlányi Polgárőr Egyesület tagjának. Ugyancsak Sárkányölő emlékérmet kapott a Tokodaltárói, Lábatlani és Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület. Utóbbiakat Szíjgyártó Csaba, Nádas Ádám és Paksi József egyesületi elnökök vették át.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.