Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 14. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Ózongenerátorokat és kerékpárokat kaptak megyénk polgárőrei

Ózongenerátorokat és kerékpárokat kaptak megyénk polgárőrei

Hat darab ózongenerátort, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt vásárolt a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség abból az 1,2 millió forintosra nőtt alapból,

melyet a megyei önkormányzat 600 ezer forint hozzájárulással indított útjára még áprilisban, hogy segítsék a polgárőrség működését és a szükséges védőfelszerelések beszerzését a járvány idején. A polgárőrök éves közgyűlésén, melyet Csépen tartottak, 37 kerékpárt is átvettek.

Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szakmai beszámolójából kiderült, hogy tavaly több mint 120 ezer óra szolgálat adtak a megye polgárőrei. Az is elhangzott, hogy jelenleg 41 egyesületben 1064 polgárőr teljesít szolgálatot.

A rendezvényen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke jelképesen egy ózongenerátort adott át abból a hatból, amik a polgárőrök egészségének megóvását segítik. Ezekkel a készülékekkel tisztítják majd a gépjárművek belső terét és klímáját, hiszen a szolgálati gépjárművekbe sokan ülnek, azokat mindig más vezeti. Az ózongenerátorok a járási koordinátorokhoz kerültek, így mindenkinek elérhető távolságban lesznek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság négymillió forintos támogatását még 800 ezerrel egészítette ki a megyei szövetség, így szerezték be azt a 37 biciklit, amikből 27 aluvázas, első teleszkópos, további tíz darab pedig elektromos Neuzer kerékpár. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ígéretet tett, hogy az általuk nemrég nyert támogatásból további négy kerékpárt vásárolnak, hogy Komárom-Esztergom megye valamennyi polgárőr egyesületének legyen szolgálati kerékpárja, mellyel folyamatosan jelen lehetnek a településeken.

A közgyűlésen elismeréseket is átadtak. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke „Polgárőr Érdemkereszt” kitüntetésben részesített hét önkéntest.
Az elismerés bronz fokozatát kapta Mészárosné Habakusz Gertrúd, a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület, Magyar Tibor, a Dadi Polgárőr Egyesület és Pálfi Balázsné a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület tagja. Az elismerés ezüst fokozatát kapta Tácsik Attila polgármester, az Epöli Polgárőr Egyesület tagja és Róth Istvánné, a Tárkányi Polgárőr Egyesület tagja. Arany fokozatban részesült: Széber József, Csép polgármestere, a megyei polgárőr szövetség kiemelt támogatója és Németh Sándor, a Tatabányai Polgárőr Egyesület tagja.

Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitány Sárkányölő Szent György emlékérmet adott át Suta Istvánnak a tatabányai Polgárőr Egyesület alelnökének és Menyu Jánosnak, az Oroszlányi Polgárőr Egyesület tagjának. Ugyancsak Sárkányölő emlékérmet kapott a Tokodaltárói, Lábatlani és Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület. Utóbbiakat Szíjgyártó Csaba, Nádas Ádám és Paksi József egyesületi elnökök vették át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT