Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 11. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Tucatnál is több munkáltatóval, szervezettel kínált középiskolás diákoknak pályaorientációs programot október 9-én a Balassa iskolában a megyei iparkamara.

Az esemény megnyitóján Romanek Etelka polgármester Nelson Mandela-t idézte: „a tanulás a legerősebb fegyver, mert azt soha senki nem veheti el az embertől” – hangsúlyozta.



A pályaorientációs rendezvény egy börzével is kiegészült, így a fiatalok jövőjüket, tudásukat, lelkesedésüket, erejüket, míg a munkáltatók a versenyképes fizetést, pótlékokat, cafetériát, széles körű szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget, hosszú távú munkát kínáltak akár pályakezdőknek is – tette hozzá.

Az előadásokban a fiatalok munkával, pályakezdéssel kapcsolatos helyzetét ismertették a szakemberek, és adtak tanácsokat az elhelyezkedésről. A felszólalók közt Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Horváth-Szeder Gábor járási hivatalvezető is beszélt egyebek közt a kkv szektorban való sikerekről és buktatókról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT