Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 28. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp/ISSUES Management

Párizsban debütált az új Suzuki tanulmány - videóval

Párizsban debütált az új Suzuki tanulmány - videóval

Bemutatta a Suzuki S-Cross tanulmányautóját a héten zajló Párizsi Autószalonon. A koncepció a következő generációs, C szegmensbe tartozó crossover előfutára. A cég terve, hogy 2013-tól minden évben új modellt vezet be.

Lerántotta a leplet a Suzuki legújabb elképzeléséről, melyet a Párizsi Autószalonon mutatott be a gyártó a minap. A japán vállalat törekvése, hogy olyan kis fogyasztású, mérsékelt szén-dioxid-kibocsátású járműveket gyártson – ilyen például az Alto –, amelyeknek az ökológiai lábnyoma csekély, üzemeltetése pedig olcsó. Az új modellek környezeti teljesítménye a vállalat számára minden eddiginél fontosabb szempont. Az S-Cross tanulmányautó végleges változata éppen ezért a legkisebb szén-dioxid-kibocsátású kocsik közé tartozik majd a C szegmens crossover gépjárművei között.

A Suzuki alapvetően a crossover modellek egyik úttőre, hiszen a Jimny (illetve eredetileg LJ széria) sorozatot már 1970-ben bevezette, majd utána olyan modellekkel bővítette terepjáró-termékvonalát, mint a Vitara és a Grand Vitara. A vállalat óriási szerepet vállalva szerzett nevet magának a kompakt sport-szabadidőautók (SUV-k) műfajában. Ezzel egyidejűleg egyedülálló technológiai szaktudást halmozott fel a kis személyautók fejlesztésében. Az 1980-as évek második felétől fogva a cég aktív a motorsportban, az innen származó tapasztalatokkal folyamatosan finomítja személyautó-gyártási technológiáit. 2006-ban fejlett technológiáit az SX4 sport-crossoverben egyesítette: a jármű egyszerre kínál kényelmet a városi közlekedésben és kimagasló teljesítményt hóban vagy egyenetlen utakon. Az SX4-gyel a Suzuki megteremtette a crossover műfaját Európában, és a mezőny élére is állt.

Az S-Cross nyomán várható új modellel a Suzuki a C szegmensbe tartozó crossoverek piacának teljes jogú szereplőjévé válik. Az új jármű tulajdonságai és funkciói mindenekelőtt a kényelmet szolgálják, valamint nagyfokú használhatóság lesz jellemző rá, hiszen a C szegmens crossoverjei között az egyik legnagyobb csomagtér áll majd rendelkezésre a kocsiban.

Az autó majd ugyanazokkal a kiváló menettulajdonságokkal és teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, mint a Swift, az SX4 vagy a Kizashi. A négykerék-meghajtás terén – a Suzuki örökségére építve – még fejlettebb rendszerek létrehozására törekszik.

Az új modell sokoldalú lesz: vezethető takarékoskodva az üzemanyaggal, de vezethető sportosan vagy akár hóban is. Örömet szerez a mindennapokban, például munkába járáskor vagy a gyerekek szállításánál, de a hétvége hosszabb útjain is. Maradéktalan megtestesülése annak, amit a Suzuki egy szabadabb városi életstílust megtestesítő, okos crossoverről gondol.

Az új crossover ahhoz a modellcsaládhoz csatlakozik, amelyet az A, B és C szegmens személyautói és terepjárói, nevezetesen az Alto, a Splash, a Swift, az SX4, a Kizashi, a Jimny és a Grand Vitara alkotnak. A Suzuki a későbbiekben tovább kívánja szélesíteni ezt a választékot, hogy az eddiginél is átfogóbban tudjon megfelelni a vevők igényeinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT