Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 15. 11:09, szerda | Helyi
Forrás: kemöh - fotók: Sebestyén Jenő

Parlagfűmentesítés és polgárőrök – Országos konferencia Esztergomban

Parlagfűmentesítés és polgárőrök – Országos konferencia Esztergomban

Környezetvédelmi konferenciát tartott november 11-én az Országos Polgárőr Szövetség az Esztergomi Vármúzeum lovagtermében.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megnyitóbeszédében elmondta, hogy a Polgárőrség zászlajára tűzte a környezetvédelmet is, példát mutatva a többi civil szervezet, a civil szféra felé.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy a polgárőrök szerepe az erős közbiztonság megteremtésében valóban kulcsfontosságú, aminek az egyik legjobb fokmérője, hogy az ország közbiztonságán egyáltalán nem érződött, amikor a déli határra vezényeltek több ezer rendőrt.

Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára többek között arról szólt, hogy a polgárőröknek helyismeretük révén különösen fontos szerepük van a fertőzött területek felderítésében, a prevencióban, a földtulajdonosok szemléletformálásában.

Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért Felelős helyettes államtitkára bemutatta a védett állatok megmentésére, valamint a környezetszennyező és egészségre káros tüzelőanyagok felszámolására indított „Fűts okosan!” kampányt is.

A résztvevőket Romanek Etelka polgármester köszöntötte, aki megköszönte a polgárőrök sokrétű és aktív tevékenységét országosan és Esztergomban is. Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében tájékoztatta a jelenlévőket a Komárom-Esztergom megyei klímastratégia elkészítésére és éghajlat-változási platform létrehozására elindított KEHOP pályázat eddig elért eredményeiről, és köszönetet mondott az ebben közreműködő polgárőrök segítségéért.

Előadást tartott ezen kívül Réthy Pál a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály vezetője, Erdős Viktória, az Országos Polgárőr Szövetség környezetvédelmi alelnöke, Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Tarcali Gábor a Magyar Növényorvosi Kamara elnök, Cseh László, a Baranyai Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Simon Andrea, Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal növényvédelmi szakértője, Gábriel Géza, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-Felügyeletért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT