Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 18. 10:19, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Pedagógusok ismerkedtek a Montágh óvodával és iskolával

Pedagógusok ismerkedtek a Montágh óvodával és iskolával

Meglátogatták a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolát november 14-én az óvodavezetők munkaközössége és az Önkormányzat Közjóléti és Köznevelési Csoportjának szakemberei.

A találkozó résztvevői részletesebben megismerhették azt, hogy hogyan épül fel az intézmény, milyen módon tudják a Montágh szakemberei az intézményben élő gyermekek és fiatalok fejlesztését megszervezni. Illetve azt hogyan tudnak olyan készségeket és ismereteket tanítani, amelyekkel növelik a gyerekek önállóságát az életben, és mindezek segítik őket például az önkiszolgálásban és szabadidejük eltöltésében.

Az óvodavezetők és a köznevelési csoport ezt követően megtekintette az óvodai csoportokban folyó tevékenységet, az első osztályosokat, de láttak más alsó tagozatos osztályokat, és felsős osztályt is, logopédiai foglalkozást, mozgásfejlesztést.

Mindezek után a vendéglátók bemutatták az újonnan átadott játszóteret is. Végül a pedagógusok kötetlen beszélgetés keretében meséltek problémáikról, az óvodákban sajnálatosan hiányzó fejlesztési területekről. Az integráció előnyeiről és hátrányairól is szó esett, a szülők rossz sztereotípiáiról, amit az iskolába kerülés esetén tanúsítanak.
A vendégek remélik, minél több szülő megismerheti majd az intézményt, ezzel is megbizonyosodva arról, hogy itt jó helyen tudhatják, és kellő fejlesztésben részesítik gyermekeiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.