Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2012. November 17. 10:47, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Példaértékű összefogás az esztergomi szegényekért

Példaértékű összefogás az esztergomi szegényekért

Példás összefogással segítették az elmúlt években az esztergomi szegényeket a helyi egyházközösségek és különböző szervezetek. A támogatást gyűjtők idén is folytatják akciójukat, melyhez felajánlásokat várnak.

Az esztergomi szegények megsegítésére szép és sikeres együttműködés jött létre az elmúlt években a városban működő egyházközösségek és támogató szervezetek között. Az összefogás eredményeként több millió forint értékben tudtak a résztvevők élelmiszeradományokat kiosztani, eddig elsősorban az Európai Unió forrásaiból, melyeket a Magyar Élelmiszerbank juttatott el a gyűjtőkhöz. Idén azonban az unió megszüntette ezt az akcióját, ennek ellenére Esztergomban tovább zajlik a segítő munka. Az esztergomi egyházközösségek és szervezetek szerint ugyanis az élelmiszeradományok idén is akkora segítséget jelentenek a szegény családoknak és időseknek, mint az elmúlt években. Az akcióhoz azonban ezúttal uniós támogatás híján adományokat gyűjtenek a szervezők.

A szervezők kérnek mindenkit, hogy lehetőség szerint támogassák az esztergomi szegényeket.

Aki tartós élelmiszeradományt szeretne felajánlani, az a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot keresse fel, a Kossuth Lajos utcában, 7 óra és 16 óra között, aki pénzbeli adománnyal segítene, az az Esztergom Belvárosi Plébánia Templomfelújító és Fenntartó Alapítványnak fizetheti be az összeget. Az alapítvány vállalkozásoknak adóigazolást is tud adni, vagy külön kérésre fel is tünteti a vállalkozása emblémáját az élelmiszerosztás helyszínein is.

A szervezetek kérik, hogy akár csak pár száz forintot támogassák kezdeményezésüket, mert már ekkora összegből is ebéd vagy vacsora lesz egy rászoruló asztalán.

Az alapítvány számlaszáma:
Esztergom-Belvárosi Plébánia Templomfenntartó Alapítvány
58600575-12009817-00000000

Hétfőtől péntekig 15 és 18 óra között akár személyesen is bevihetik a segítők készpénzadományaikat az Esztergom-Belvárosi Plébánia irodájába, vagy valamelyik szentmise után a sekrestyében is megteheti ugyanezt. Ha valaki névtelenül szeretne adakozni, akkor dobja adományát a Belvárosi vagy a Vízivárosi Templom Szent Antal perselyébe! Aki esetleg nagyobb összeget szán az akcióra, vagy nem pénzben, hanem más módon kíván segíteni, hívja a plébánia 33/898-124-es telefonszámát.

Az akció partnerei Szent Anna Plébánia, Esztergomi Református Egyházközösség, Ferences Szegénygondozó Nővérek, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esztergomi Csoportja, Via-Bona Hajléktalan Szálló, Belvárosi és Vízivárosi Plébánia, Szentgyörgymezői Plébánia, Esztergomi Evangélikus Egyházközösség, Mária Iskolatestvérek, Híd Gyermekjóléti Alapítvány, Mindszenthy József Katolikus Általános Iskola és Juhász István vállalkozó.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco