Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 05. 22:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pénteken nyit a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban

Pénteken nyit a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban

A Lovagias üggyel nyit pénteken a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban: a főbb szerepekben Bajor Imrét, Árpa Attilát, Balázs Andreát, Lorán Lenkét, Csoma Juditot és Balázsovits Editet láthatja a közönség.

Hunyady Sándor vígjátékát - amelyből nagy sikerű film is készült az 1930-as években Kabos Gyula emlékezetes alakításával - a fővárosi Karinthy Színház társulata mutatja be Verebes István rendezésében.
"Ez egy intim darab, amihez illik a tihanyi különleges atmoszféra. Arra vigyáztam, hogy ez az édes-szomorkás történet könnyed legyen, ne legyen durvaság benne, ne legyen bántó, s ez egy nagy kihívás számomra. Amit ma a színház erőltet a közönségre és modernnek nevez, azt én már konzervatív színházrendezőként megpróbálom ellensúlyozni. Azt gondolom, hogy az a modern, ami nagyon aprólékosan, tüzetesen van megcsinálva, ahol tudja a színész, mit miért csinál. Ennek becsülete ma már a szakmában nemigen van, a mesterek meghaltak, de a Bujtor Pista például ilyen színész-rendező volt: ügyelt arra, hogy ha 400-500 ember befizet pénzt, akkor azért a pénzért szolgáltatni is kell" - mondta Verebes István az MTI-nek a bemutató előtt.
Korábban a rendező arról beszélt, hogy a vígjáték ma is mindannyiunkról szól, hiszen az állás, a megélhetés megtartása a témája.
A Bujtor Istvánról elnevezett tihanyi szabadtéri színpadon szombaton a Szegény Dániel című krimit játsszák, július 13-án a Budapest Bár koncertezik, július 14-én az Esőembert mutatják be, július 20-án a Nagy Négyes című vígjátékot, július 21-én a Bolond a hegytetőn című zenés játékot, július 27-én a Francianégyes című vígjátékot, másnap pedig az Imádok férjhez menni című zenés komédiát.
Augusztus 3-án a Mese habbal című vígjáték kerül színpadra, másnap Minket nem lehet elfelejteni címmel Bodrogi-Voith show lesz, augusztus 10-én az Álomjáték című zenés show-nak, másnap a Mona Maria Mosolya című zenés vígjátéknak ad helyet a szabadtéri színpad. A műsor augusztus 17-én a Csík Zenekar koncertjével folytatódik, másnap A szerelmes nagykövet című bohózatot játsszák, augusztus 24-én a Magna Cum Laude lép fel, az évadot pedig a Sing Sing Sing 3 című musicalshow zárja.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során