Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2020. December 07. 07:18, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Pénzbírság helyett börtönbüntetést kapott a tolvajnő

Pénzbírság helyett börtönbüntetést kapott a tolvajnő

Eredményesen fellebbezett az Esztergomi Járási Ügyészség és a Tatabányai Törvényszék megváltoztatta az Esztergomi Járási Bíróság elsőfokú ítéletét, és a szlovák állampolgárságú nőt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az elkövető 2019. november 5-én délben egy esztergomi cukrászda kulcsra nem zárt raktárhelyiségébe a használó engedélye és tudta nélkül bement, majd onnan ellopott egy női táskát, a benne lévő 2390 forint értékű telefontöltővel, 1500 forint értékű fülhallgatóval, 1200 forint értékű neszeszerrel, valamint a sértett nevére kiállított személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, továbbá a sértett és lánya nevére szóló TAJ-kártyákkal. A vádlott ezt követően a raktárhelyiséget elhagyta. A lopás elkövetési értéke 9080 forint, amely nem térült meg – közölte az ügyészség.

A vádlott különös visszaesőként követte el a lopást, mert őt 2016-ban a bíróság lopás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből 2018. október 15-én szabadult feltételes kedvezménnyel, továbbá a bíróság 2017-ben lopás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. szeptember 3-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az elsőfokú eljárásban a bíróság a vádlottat pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a vádlott terhére súlyosítás végett fellebbezést jelentett be.

Az ügyészség fellebbezése alapján a Tatabányai Törvényszék a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá az ezt megelőző ügyben adott feltételes szabadságot megszüntette, és megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Korábbi cikkek:

Repülő-baleset, mentőhelikopter, páratlan kincsek, szemtanúk - Heti hírek

Két körözött bűnözőt is elfogtak

Címkék: fellebbezés, lopás, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.