Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 07. 07:18, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Pénzbírság helyett börtönbüntetést kapott a tolvajnő

Pénzbírság helyett börtönbüntetést kapott a tolvajnő

Eredményesen fellebbezett az Esztergomi Járási Ügyészség és a Tatabányai Törvényszék megváltoztatta az Esztergomi Járási Bíróság elsőfokú ítéletét, és a szlovák állampolgárságú nőt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az elkövető 2019. november 5-én délben egy esztergomi cukrászda kulcsra nem zárt raktárhelyiségébe a használó engedélye és tudta nélkül bement, majd onnan ellopott egy női táskát, a benne lévő 2390 forint értékű telefontöltővel, 1500 forint értékű fülhallgatóval, 1200 forint értékű neszeszerrel, valamint a sértett nevére kiállított személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, továbbá a sértett és lánya nevére szóló TAJ-kártyákkal. A vádlott ezt követően a raktárhelyiséget elhagyta. A lopás elkövetési értéke 9080 forint, amely nem térült meg – közölte az ügyészség.

A vádlott különös visszaesőként követte el a lopást, mert őt 2016-ban a bíróság lopás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből 2018. október 15-én szabadult feltételes kedvezménnyel, továbbá a bíróság 2017-ben lopás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. szeptember 3-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az elsőfokú eljárásban a bíróság a vádlottat pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a vádlott terhére súlyosítás végett fellebbezést jelentett be.

Az ügyészség fellebbezése alapján a Tatabányai Törvényszék a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá az ezt megelőző ügyben adott feltételes szabadságot megszüntette, és megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Korábbi cikkek:

Repülő-baleset, mentőhelikopter, páratlan kincsek, szemtanúk - Heti hírek

Két körözött bűnözőt is elfogtak

Címkék: fellebbezés, lopás, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT