Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Április 26. 08:18, hétfő | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség

Pénzbüntetésre számíthat az a férfi, aki tolatva letörte egy nyergesújfalui vasúti sorompó csapórúdját

Pénzbüntetésre számíthat az a férfi, aki tolatva letörte egy nyergesújfalui vasúti  sorompó csapórúdját

A közlekedés biztonsága elleni gondatlanság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki hátramenetben tolatva letörte a vasúti átjáró csapórúdját.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 3-án a munkáltatója járműszerelvényét vezette a 10-es számú főúton, Nyergesújfalu lakott területén. A gépjárművel behajtott egy telephelyre, majd onnan hátramenetben kívánt kihajtani a 10-es számú főútra.

A sofőr a főútnak a telephelyre bekötő részének és a vasúti pálya Lábatlan állomást követő szakaszának szintbeli kereszteződésében kiépített, fény-, és félsorompóval biztosított vasúti átkelőben hajtotta végre a manővert.

A hátramenetet a sofőr nem a tőle elvárható körültekintéssel és nem megfelelő kormánymozdulatok alkalmazása mellett hajtotta végre, ezért a szerelvény félpótkocsijának jobb hátsó része a szabad jelzésre tekintettel nyitott állapotban lévő félsorompó csapórúdjának ütközött, és azt letörte.

A letörött csapórudat a vádlott húzta le az úttestről, ezután folytatta a hátramenetet, a helyszínről úgy távozott, hogy az esetről bejelentést nem tett.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Fotók: Magyarország Ügyészsége

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 12:08, szerda | Kék hírek

Volt barátja megbízásából kötöztek meg és vertek össze egy nőt

Befejezték a rendőrök a rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt folytatott nyomozást.

2021. December 01. 08:43, szerda | Kék hírek

Még a születésnapi tortát is ellopta az édesszájú betörő

Az alsószentmártoni férfinek többrendbeli lopás miatt kell felelnie. Az egyik ház hűtőjéből még a születésnapi tortát is ellopta, ráadásul elfogásakor is lopott sütemény volt nála.

2021. November 30. 16:02, kedd | Kék hírek

Hamis parfümöt és adózatlan cigarettát foglalt le a NAV

Mintegy négymillió forint értékű illatszert, valamint hárommillió forint értékű dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópályán egy román teherautó ellenőrzése során

2021. November 30. 11:01, kedd | Kék hírek

Kettős emberölés miatt emelt vádat egy férfi ellen

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki 2020. márciusban baltával két embert megölt, majd a testeket felgyújtotta.