Városlista
2021. július 27, kedd - Olga

Hírek

2021. Április 17. 23:55, szombat | Helyi
Forrás: Police.hu

Porcelánokat és festményt lopott egy lakásfelújításon dolgozó férfi

 Porcelánokat és festményt lopott egy lakásfelújításon dolgozó férfi

Az esztergomi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 24 éves férfival szemben, aki egy mellékhelyiségből porcelán tárgyakat és szerszámokat, valamint alkatrészt lopott el.

A gyanú szerint a tettes 2020. március 18-án egy családi ház felújításában vett részt Eszteregomban. A 24 éves férfi az ott tartózkodása idején, az egyik helyiségben porcelán tárgyakra és egy festményre lett figyelmes. Ezeket összegyűjtötte és magával vitte.

Olyan szerszámokat is elvitt, amivel korábban a felújításon dolgozott. Így fúrókat, csavar behajtókat és autó alkatrészt is ellopott. A tettes a porcelánokat eladta egy régiség-kereskedőnek, az érte kapott pénzt elköltötte.

A feljelentést követően a nyomozók azonosították a 24 éves tokodaltárói lakost, aki kezdetben egy munkatársára terelte a gyanút. A bevezetett nyomozati munka során tisztázódtak az eset körülményei, a 24 éves férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, ellene lopás miatt folytattak büntetőeljárást. Az Esztergomi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 10:24, kedd | Helyi

Koncertek a Kalifa-tanyán

Igazi legendák lépnek fel Búbánatban augusztus 7-én. A Kalifa-tanya színpadán penget majd többek között Tolcsvay Béla és zenél majd a TŰZKERÉK XT, de hallagthatunk indiai szitár muzsikát is.

2021. Július 27. 06:48, kedd | Helyi

Folytatódik a szelektív kukák kiosztása!

A következő két hétben, augusztus 7-ig minden érvényes szerződéssel rendelkező, a házhoz menő szállításban részesülő lakos térítésmentesen veheti át a szelektív hulladék tárolására alkalmas 120 literes kukákat.

2021. Július 26. 20:09, hétfő | Helyi

Homokszobor készül az esztergomi Duna parton

Augusztus 5-től egy óriási, homokból készült műalkotást csodálhatunk meg az esztergomi Erzsébet parkban.

2021. Július 26. 19:01, hétfő | Helyi

Újra irtják a szúnyogokat

Esztergom város közigazgatási területén újabb szúnyoggyérítésre kerül sor a hét második felében.