Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2020. November 27. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/police.hu

Folytatódik a Látni és látszani kampány Esztergomban is

Folytatódik a Látni és látszani kampány Esztergomban is

Az országos program két állomása a megyében Esztergom és Tatabánya.

Idén is meghirdette a Látni és látszani 2020 elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága. Az akció október 19-től december 6-ig tart. Komárom-Esztergom megyében két helyszínen, Tatabányán és Esztergomban az OMV benzinkutakon adnak az egyenruhások hasznos tanácsokat az őszi-téli közlekedéssel kapcsolatban. Ugyanakkor a szakemberek ellenőrzik a járművek világítóberendezését, az ablaktörlő lapátokat és megvizsgálták a gumiabroncsok állapotát – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások felhívják a figyelmet, hogy a téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie a közlekedőknek.

A járművezetők indulás előtt minden esetben ellenőrizzék a gépjármű világító berendezéseit, az akkumulátort, a hűtőfolyadékot, az ablakmosót és az ablaktörlő lapátokat! Hasznos lehet, ha az autóban zárak és szélvédő lefagyását gátló folyadék, tisztítókefe, jégkaparó is van! Nagyon fontos és időszerű a téli gumiabroncsok felszerelése, mert a csúszós útszakaszokon a nyári gumi nem megfelelő tapadása balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő – hangsúlyozza a rendőrség.

Korábbi cikkek:

Megint baleset történt a Kesztölci és a Suzuki út kereszteződésében

Különleges leletek kerültek a Duna Múzeumba - FOTÓK

Döntött a kormány a szigorításokról

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 13:53, hétfő | Helyi

Most kapott emléktáblát - de ki is volt Dr. Zeőke Szőke Pál?

Október 23. délután új emléktáblát avattak Esztergomban, a Deák Fernc utca 4 szám alatt, az egykori Vármegyeháza falán. Dr. Zeőke Szőke Zoltán emléktábláját, akiről eddig vajmi keveset hallottunk.

2021. Október 25. 08:04, hétfő | Helyi

Ehingeni üzenet október 26-ra

Németországi testvérvárosunkból, Ehingenből üzentek az 1956-os októberi forradalom és a Sötétkapunál történt tragikus események évfordulójára rendezett ünnepi megemlékezések kapcsán.

2021. Október 25. 06:47, hétfő | Helyi

Változik a víz minősége Esztergom térségében

Október 25-től, vagyis a mai naptól keményebb lesz a víz térségünkben - tájékoztat a Északdunántúli Vízmű Zrt.

2021. Október 24. 10:31, vasárnap | Helyi

1956. október 23-ra emlékeztünk

Az 1956-os forradalomra, a sztalinista diktatúra és szovjet megszállás elleni magyar népfelkelésre emlékezett Esztergom október 23-án.