Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Április 21. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: KEMHESZ

Horgászvizsgára felkészítő videót tett közzé a Komárom Esztergom-megyei Horgászegyesületek Szövetsége

Horgászvizsgára felkészítő videót tett közzé a Komárom Esztergom-megyei Horgászegyesületek Szövetsége

A KEMHESZ elnöksége úgy döntött, hogy online felkészítő anyagot állít össze a sikeres vizsga érdekében. A tudnivalókat és a tananyagot Osvald Zsolt ügyvezető elnök ismerteti és a KEMHESZ közösségi oldalán érhető el.

A Komárom Esztergom-megyei Horgászegyesületek Szövetsége közleménye:

TISZTELT HORGÁSZNI VÁGYÓK!


Mint az ország bármely pontján, megyénkben is érzékeltük a felfokozott érdeklődést a horgászsport irányába, már nem csak a jelenlegi pandémia ideje alatt, hanem azt megelőzően is. Nyilván nagy szerepe van ebben a pezsdülésben az egyre kedvezőbb törvényi szabályozásoknak, melyekre talán legjobb példa a természetes halászat tulajdonképpeni megszűntetése, illetve az ellenőrzések intenzitásának, hatékonyságának növekedésének, valamint az eddig sohasem látott mértékű állami, illetve szövetségi haltelepítésnek is.
2019. január 1-jén hatályba lépett a hal védelméről és a halgazdálkodásról szól 2013.évi CII. törvény módosítása, mely alapján a horgászvizsga 2019 január 1-től mindenki számára díjmentes, azonban horgászvizsgára jelentkezni kizárólag 10 éves életkor betöltése után lehet.

2021-től megváltozott az Állami Horgászvizsga menete, legfontosabb különbség a korábbi évekhez képest, hogy a horgászvizsga elektronikus formában okoskészülék segítségével kerül lebonyolításra, ugyanakkor a személyes megjelenés továbbra is szükséges. Tavalyi évben megyénkben 876-an tettek sikeres horgászvizsgát! Érzékelve tehát a fokozott érdeklődést elnökségünk úgy döntött, hogy online felkészítő anyagot állít össze Osvald Zsolt ügyvezető elnökünk prezentálásában a sikeres vizsga érdekében, melyet megtalál közösségi oldalunkon:https://www.facebook.com/kemhesz

illetve youtube csatornánkon:
https://www.youtube.com/watch?v=KnbMR4eENwM&t=2034s

Véleményünk szerint tökéletes kiegészítője a NÉBIH
https://portal.nebih.gov.hu/.../horgaszvizsgara-valo illetve a horgászjegy.hu oldalon elérhető segédleteknek.Nem csak a leendő horgászoknak, hanem a már vizsgával rendelkezőknek is ajánljuk egyfajta tudásfrissítésként a mintegy négyórás előadást. A továbbiakban eredményes felkészülést, illetve tudásfrissítést kívánunk Önöknek!

Zoltai Dániel elnök, KEMHESZ

Fotó: InfoEsztergom

Címkék: horgászvizsga, kemhesz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.