Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 05. 17:37, csütörtök | Helyi
Forrás: (x)

Így készülj a karácsonyi ajándékok beszerzésére

Így készülj a karácsonyi ajándékok beszerzésére

A karácsonyt megelőző időszak sokaknak feszült hajrában tellik, ami miatt a készülődésre és az ünnepi hangolódásra nem mindig fordítunk kellő energiát.

Ha azonban tudatosan szervezzük meg a karácsonyi vacsorát, az alapanyagok beszerzését, a dekorálást és az ajándékok beszerzését, sok felesleges feszültségtől szabadulhatunk meg, és az ünnep valódi lényegére koncentrálhatunk.

Vásárolj online

Bármilyen ajándékra, kiegészítőre vagy alapanyagra van szükséged, garantáltan találni fogsz egy olyan online üzletet, ahonnan be tudod szerezni. A legismertebb világmárkáktól kezdve, a népszerű üzleteken át, egészen a kisvállalkozásokig számtalan üzlet kínál online bevásárlási lehetőséget, amivel jelentősen leegyszerűsítheted a karácsonyi vásárlást. Gondolj csak bele: nincs tömeg, nincs sorbanállás, nincs parkoló keresés és cipekedés. Csak pár kattintás, és a rendelt árut egészen az ajtódig viszik anélkül, hogy a boltokat járva stresszelnél.
Számolj a hosszabb kiszállítási idővel

Nos igen, az online vásárlás nyújtotta előnyök nem csak Neked szimpatikusak. Ilyenkor a legtöbb webáruház sokkal nagyobb forgalmat bonyolít le, mint az év többi részében, ami a rendelések lassabb feldolgozásához vezet. A megemelkedett csomagszám a logisztikai cégeknek is problémát okozhat: a szokásosnál sokkal több rendelést kell kézbesíteniük az ünnepi hajtásban. Éppen ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az online vásárlást. Számolj azzal, hogy a normál kiszállítási idő akár meg is duplázódhat a decemberi hónap során, a szolgáltatók minden igyekezete ellenére. Erről a legtöbben tájékoztatják is a vásárlóikat, de Neked is figyelned kell a szállítási időre, különben kellemetlen perceket okozhatsz egy meg nem érkezett ajándék miatt.

Kezdd el időben a nézelődést

Minél korábban kezded el a nézelődést, annál több időd lesz inspirálódni, és annál nagyobb eséllyel csaphatsz le kedvezményes ajánlatokra. Sok üzlet tart már októberben és novemberben is kedvezményes hétvégét, nem beszélve az itthon is egyre népszerűbbé váló Black Friday akciókról. Ezeken a napokon a szokásostól jóval kedvezőbben is beszerezheted a kinézett darabokat, amivel sokat csökkethetsz a karácsonyi költekezésen. Nem utolsó szempont az sem, hogy az utolsó pillanatra hagyott váráslás megelőzésével sok stressztől kímélheted meg magad.

Vásárolj céltudatosan

Akár fizikai üzletben, akár online vásárolsz, érdemes előre megtervezned a bevásárlólistát. Akár csak a Mikulásnak írt levélben, vázold fel, kit milyen ajándékkal szeretnél meglepni. Gondold végig előre, minek örünének a legjobban, majd társítsd az ajándékhoz, honnan tudod beszerezni. Ha ez megvan, minden üzletbe céltudatosan fogsz bemenni és elkerülheted azt, hogy egy-egy boltot heti rendszerességgel látogass meg amiatt, mert mindig elfelejtesz valamit. Ezzel a taktikával rengeteg időt spórolhatsz, ami biztosan jól fog jönni a karácsonyi készülődésben.

Tervezd meg a büdzséd

Ha már listát írsz az ajándékokról, határozz meg hozzá költségkeretet is. Ehhez persze ismerned kell a havi költéseidet és tudnod kell, mekkora fennmaradó összeget szánhatsz az ajándékokra. Ha például azt látod, túl nagy kiadást jelentene az összes rokonodnak és barátodnak ajándékot venni, nyugodtan csökkenthetsz az egyes ajándékok keretén. Az is jó megoldás lehet, ha nem kizárólag decemberre időzíted a bevásárlást, hanem már októberben vagy novemberben elkezded beszerezni az ajándékokat. Így nem fog túlságosan megcsappanni decemberben a kasszád.

A kevesebb néha több

Nem kell azonban óriási, drága ajándékokat venned ahhoz, hogy a karácsony egy szeretetteljes és boldog ünnep legyen. Ebben az időszakban sokan hajlamosak túlzásokba esni és túlköltekezni, és elfelejteni az ünnep lényegét. A drága dolgok helyett válassz olyan apróságokat, amik kifejezik a törödésed és a szereteted. Ez lehet például a szerelmednek szánt páros karkötő, a szüleidnek készített fényképalbum, vagy a barátaidnak szervezett közös élmény. Gyakran ezek a kedves gesztusok és a kisebb, de érzelemmel feltöltött meglepetések sokkal boldogabbá tesznek, mint a méregdrága ajándékok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT