Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2021. Július 25. 01:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Jól szerepeltek megyénk fiatal horgászai az országos bajnokságon

Jól szerepeltek megyénk fiatal horgászai az országos bajnokságon

A napokban fejeződött be a horgászok összesen hat fordulóból álló országos utánpótlás bajnoksága és a női országos bajnokság.

A kifejezetten nehéz horgászvíznek számító Nagykunsági-főcsatornán több megyei versenyző végzett korosztálya élmezőnyében.

Az U15-ben Vogel Márton összetettben a második helyet szerezte meg, az esztergomi Vasas Horgász Egyesületből. Elmondta, a kétszer három napos versenyen nem volt két egyforma nap, az eredményes kapás eléréséhez mindig változtatni kellett valamin, sok múlt máskor jelentéktelennek tűnő apróságokon. A korosztályban az ácsi Krocsány Gábor András hatodik helyet ért el, ezzel bekerült a magyar válogatott keretbe. Az U20-asok között Nagy Hunor lett a negyedik, szintén az esztergomi Vasas Horgász Egyesületből. Édesapjával a Világbajnokságra való felkészülésre szánták a versenyt és elégedettek voltak a helyezéssel, Hunor is tagja a válogatott keretnek.

A nők országos bajnokságában Iglódi Réka a 11. helyet érte el a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesületéből. Ő is kiemelte, hogy nagyon nehéz volt megtalálni azt a módszert, amivel eredményt lehetett elérni a főleg keszegből és törpeharcsából álló fogás megszerzésére. A KEMHESZ az általa képviselt horgásztársadalom érdekében az utánpótlás nevelés és a környezetvédelem mellett fontosnak tartja, hogy tagjai a horgászat valamennyi válfajában képviseljék megyénket, elméleti és gyakorlati tudásukat folyamatosan bővítsék, ezért is támogatja az országos versenyeken való részvételt.

Fotók: MTI Farkas István

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 07:55, csütörtök | Helyi

Horgászok napja Neszmélyen

A Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége szombaton, Neszmélyen rendezi meg első alkalommal a megyei horgászok napját, ahol halfőző verseny is lesz, melynek fődíja a megye legjobb halfőzője kitüntető cím.

2021. Szeptember 16. 07:31, csütörtök | Helyi

Vádat emeltek az unokázós csalásban részt vevő esztergomi férfi ellen

A pénzmosás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki „unokázós” csalásból származó pénzt, utalt és utaltatott át külföldre.

2021. Szeptember 16. 07:07, csütörtök | Helyi

Kaleidoszkóp hétvége

Környezetvédelem, Jazz, ifjúság, jó hangulat, kellemes környezet, remek muzsika. Tartalmas hétvége a Kaleidoszkóp Házban.

2021. Szeptember 15. 14:45, szerda | Helyi

Szervezett Esztergom környékén a sakk oktatás

Az Esztergomi Sakk Club továbbra is nagy hangsúlyt fektet városunkban az utánpótlás-nevelésre.