Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2021. Január 29. 14:34, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szexet ígért, verés és rablás lett a vége

Szexet ígért, verés és rablás lett a vége

Első fokon ítéletet hozott az Esztergomi Járásbíróság az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a kétrendbeli minősített rablás bűntette miatt indult ügyben.

Az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben a sértettek bizalmába férkőztek, mert észrevették, hogy az egyik férfi nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál. Együtt a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők a két férfi után mentek, a két férfi vádlott kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a helyszínen ekkor megjelent a két férfi vádlott, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte egyiküket, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200 ezer forintot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 98 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt. Ezután a nő is bántalmazta a földön lévő sértettet. Ezzel egyidejűleg a másik férfi vádlott a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és nadrágja zsebéből kivette a 235 ezer forint értékű mobiltelefonját és azt a saját zsebébe tette, miközben további veréssel fenyegette meg, ha megmozdul.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az egyik férfit és a nőt egyaránt 7 év 10 hó fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra, és százezer forint összegű vagyonelkobzásra, a harmadik elkövetőt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védők fellebbezést jelentettek be ellene. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság az ügyész indítványára egyik férfi és a nő elkövető letartóztatását, illetve a másik férfi elkövető bűnügyi felügyeletét fenntartotta – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újabb munkaterületre becsapódó autót vettek fel – VIDEÓ

Több esztergomi vonali állomáson is szünetel az automatás jegyváltás

Újabb eltűntet keresnek az esztergomi rendőrök!

Ismét halálos gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

Címkék: ítélet, rablás, szex

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 13:53, hétfő | Helyi

Most kapott emléktáblát - de ki is volt Dr. Zeőke Szőke Pál?

Október 23. délután új emléktáblát avattak Esztergomban, a Deák Fernc utca 4 szám alatt, az egykori Vármegyeháza falán. Dr. Zeőke Szőke Zoltán emléktábláját, akiről eddig vajmi keveset hallottunk.

2021. Október 25. 08:04, hétfő | Helyi

Ehingeni üzenet október 26-ra

Németországi testvérvárosunkból, Ehingenből üzentek az 1956-os októberi forradalom és a Sötétkapunál történt tragikus események évfordulójára rendezett ünnepi megemlékezések kapcsán.

2021. Október 25. 06:47, hétfő | Helyi

Változik a víz minősége Esztergom térségében

Október 25-től, vagyis a mai naptól keményebb lesz a víz térségünkben - tájékoztat a Északdunántúli Vízmű Zrt.

2021. Október 24. 10:31, vasárnap | Helyi

1956. október 23-ra emlékeztünk

Az 1956-os forradalomra, a sztalinista diktatúra és szovjet megszállás elleni magyar népfelkelésre emlékezett Esztergom október 23-án.