Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Július 22. 06:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Uniós támogatással épített ki hajóállásokat a MAHART – PassNave Kft.

Uniós támogatással épített ki hajóállásokat a MAHART – PassNave Kft.

500 millió forint uniós támogatással valósult meg a MAHART – PassNave Kft. projektje, melynek célja a személyszállításra alkalmas hajóállások kiépítése volt Visegrád, Dömös, Zebegény, Esztergom és Komárom kikötőiben.

A tervezett beruházás része a vízoldali infrastruktúra kiépítése mellett a parti infrastruktúra helyreállítása egyaránt.

Az „IKOP-2.1.0-15-2016-00034” azonosítószámú projekt tartalmának bemutatása:
A projekt stratégiai célja, hogy a Dunakanyar térségében, tágabb megközelítésben pedig a Bécs-Pozsony-Budapest tengelyen fellendüljön a vízi személyszállítás a Duna személyszállítási kapacitásának fejlesztése által. Ennek érdekében a támogató infrastruktúra fejlesztésével a szolgáltatás színvonalának növelése a cél mind a nemzetközi szállodahajók, mind a menetrendszerinti kirándulójáratok, szárnyashajók és kompok vonatkozásában.

A Komáromban, Esztergomban, Zebegényben, Visegrádon és a Dömös átkelés megállónál a megvalósult beruházások hozzájárulnak az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program célkitűzéseihez, javítják a multimodális összeköttetéseket, átszállási lehetőséget biztosítva vonat és komp, autóbusz és hajó között a kerékpárszállítást is lehetővé téve.

A MAHART PassNave Kft. fejlesztett kikötőiben a projekt közvetlen hatására a kikötő hajók számának növekedése várható.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott projekt a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

További információ kérhető a titkarsag@mahartpassnave.hu e-mail címen!

Borítókép: hajozas.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:26, csütörtök | Helyi

Szenior örömtánc Esztergomban is

Az Alzheimer Világnap és Világhónap rendezvényeihez kapcsolódva örömtáncoltak a szép korú hölgyek és urak ma délután a Széchenyi téren.

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

A tegnapi napon már több kép jelent meg a közösségi oldalakon arról, hogy az Erzsébet parkban körbe ásták a hét évvel ezelőtt telepített fitnesz eszközöket.

2021. Szeptember 23. 09:50, csütörtök | Helyi

Virtuális séta a Kerek-tónál

A közelgő Magyar Halak Napja miatt érdekes lehet körülnézni a Kerektavi Természetházban, vagy madártávlatból rápillantani a rendezvény helyszínéül szolgáló tópartra és környékére.

2021. Szeptember 23. 07:57, csütörtök | Helyi

Negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány

Munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.