Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 16. 11:57, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Petíciót adtak át a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók a bécsi kormánynak

Petíciót adtak át a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók a bécsi kormánynak

Petíciót adtak át Wolfgang Waldner osztrák államtitkárnak a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók - állt a Der Standard osztrák napilap internetes oldalán közölt cikkben.

A GPA-djp osztrák sajtó- és nyomdaipari szakszervezet kezdeményezésére tavaly szeptemberben indított, legnagyobb részben osztrák újságírók által aláírt online petíciót Wolfgang Waldnernek, az osztrák külügyminisztérium államtitkárának adták át pénteken.
A mintegy másfélezer aláíró felhívja az osztrák kormányt arra, hogy "minden adandó alkalommal egyértelműen foglaljon állást az aggodalmat keltő, a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető magyarországi fejleményekkel kapcsolatban". A petíció célja, hogy az osztrák kormány részéről és EU-szinten is erőteljesebben, a közvélemény számára észrevehetőbben tematizálják "Orbán mesterkedéseit" - közölte Wolfgang Katzian, a GPA-djp elnöke, valamint Franz C. Bauer, a GPA-djp újságíró tagozatának elnöke és Fritz Wendl, a közszolgálati tagozat részéről.
A szakszervezet közleménye szerint az államtitkár biztosította az átadókat, az osztrák kormány "tisztában van annak szükségességével, hogy figyelmesen és kritikusan kövesse figyelemmel a magyarországi történéseket". Közölte, hogy magyar partnerével találkozva ki fog térni a petícióra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.