Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 04. 11:55, csütörtök | Belföld
Forrás: MNO

Piacon az első Firefox mobil

Piacon az első Firefox mobil

Spanyolországban kerül piacra a Firefox mobil, az első, Mozilla rendszerrel szerelt telefon.

Közel fél évvel a rendszer bemutatója után végre piacon az első Firefox OS-alapú mobiltelefon. Az első készülék, a ZTE Open a spanyol Telefónica kínálatában lesz megtalálható. A telefon az olcsóbb eszközök piacára érkezik, hiszen kártyás csomagban mindössze 69 eurót kérnek érte, ebből 39 euró lebeszélhető. A kínálat nem merült ki ennyiben, hiszen várhatóan néhány héten belül megjelenik az Alcatel One Touch Fire, a szolgáltatók táborába pedig a Deutche Telekom is belép. Utóbbi a Magyar Telekom anyavállalata, így nem elképzelhetetlen, hogy néhány hónapon belül nálunk is elérhetők lesznek ezek a telefonok.

A Firefox OS természetesen csak most indult el hódító útján, így a jövőben még több gyártó, illetve szolgáltató jelenik meg az androidos készülékeknél olcsóbb, sokak számára megfizethető modellek piacán. Nem titok, hogy a Huawei, az Alcatel és a ZTE mellett a Sony is ilyen telefon piacra dobását tervezi, és nem lennénk meglepve, ha hamarosan a Samsung is bemutatna egy Firefox OS-szel szerelt mobilt.

Címkék: firefox, Mobiltelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal