Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Június 28. 09:18, hétfő | Helyi

Pillanatképek egy pénteki kiállításmegnyitóról

Pillanatképek egy pénteki kiállításmegnyitóról

Sebestyén Sára fotóművész, Botos Péter üvegművész, Wolsky András festőművész Geometry_Positive c. közös kiállításának megnyitóján jártunk.


A tárlatot Szőllősi Nagy András nyitotta meg, aki szerint „Három művész, három szemlélet, három dimenzió” - ennek ellenére több közös is van bennük, ezért jöhetett létre a Duna Múzeumban péntek este megnyílt közös kiállításuk.


Közös bennük az alkotói szemlélet, a konkrét-geometrikus formanyelv használata és az esetleges véletlenszerűség, amely koncentrált kompozícióba rendezi a pillanatnyi élményt.


„Botos kristályszerű üvegfelületein Wolsky optikailag új konstellációkban megtörő véletlenszerűen létrehozott sávjait Sebestyén Sára talált helyzetként, szuperpozícióba helyezett kamerájával rögzíti."- emelte ki Szőllősi Nagy a tárlat bemutatásakor.


Talán kevesen tudják, de a három művész egyike, Sebestyén Sára fotóművész több szálon kötődik Esztergomhoz. Családja esztergomi, ő maga is itt született, itt töltötte gyermekkorát, majd ifjúkorának egy részét is. Városunkban ez a második alkalom, hogy kiállít, az első két évvel ezelőtt volt, akkor az ÉLEK c. önálló tárlatával mutatkozott be a MNM Esztergomi Vármúzeumában.


A kiállítás augusztus 31-ig, a Duna Múzeum nyitvatartási idejében látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban