Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Május 06. 15:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Plakátsorsok címmel indít köztéri kampányt a 140 éve Esztergomban alapított Magyar Vöröskereszt

Plakátsorsok címmel indít köztéri kampányt a 140 éve Esztergomban alapított Magyar Vöröskereszt

A szervezet közleménye szerint a kerek évforduló apropóján segítségnyújtó tevékenységük sokszínűségét szeretnék reflektorfénybe állítani, mégpedig az emberi sorsok ezer arcán keresztül.

Azt írták, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. együttműködésével megvalósuló kampány nemcsak a humanitárius szervezet 140 évét ünnepli, hanem megragadja az alkalmat arra is, hogy fontos társadalmi helyzetekre, problémákra világítson rá.

A Magyar Vöröskereszt megalakulásának helyszíne városunk volt. A szervezet alakuló közgyűlését 1881. május 16-ra hívták össze Esztergomban,melyen kimondták a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egyletének megalakulását.

A plakátok a Magyar Vöröskereszt főbb tevékenységeiből hatot mutatnak be: nehéz helyzetben lévő vagy bántalmazott emberek, családok segítése, hajléktalanok, fogyatékkal élők és egyedül élő idősek támogatása, katasztrófa-válaszadás, valamint baleseti elsősegélynyújtás.
Az egész ország területén megjelenő plakátok különleges vizuális elemei, amelyek önmagukban is utalnak a szövegben közölt tartalomra, a fővárosban még látványosabban, 3D-ben is megjelennek jónéhány helyen - írták.
A közlemény idézi Somody Zoltánt, a szervezet kommunikációs vezetőjét, aki szerint az évforduló alkalmából azt szeretnék megmutatni, hogy a mindennapokban milyen sokféleképpen tudnak segíteni a különböző hátterű vagy élethelyzetű embereken, egyben felhívni a figyelmet az általuk végzett munka fontosságára és szükségességére. A Magyar Vöröskereszt szociális ellátórendszerével, intézményeivel, szolgáltatásaival hosszú évtizedek óta az ország minden pontján jelen van, és támogatja azokat, akiknek szüksége van rá és hozzájuk fordul - tette hozzá.
A citylight plakátok május 1. és 31. között láthatók országszerte 140 helyen, 3D-s formában pedig Budapest 23 pontján, és a Magyar Vöröskereszt online csatornáin is megtekinthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.