Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2021. Május 22. 07:23, szombat | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Polgármesteri tájékoztatás a fizetős parkolás újbóli bevezetése kapcsán

Polgármesteri tájékoztatás a fizetős parkolás újbóli bevezetése kapcsán

Hernádi Ádám tegnap a késő esti órákban Facebook posztban osztotta meg, hogy mire számíthatnak az esztergomiak május 25-től, az ingyenes parkolás lejárta után.

A polgármester tájékoztatójának legfontosabb elemei, hogy, bár keddtől a parkolóautomatákat üzembe helyezik, és újra fizetős lesz a parkolás, a parkolóőrök két hétig csak figyelmeztetik és nem büntetik azokat, akik elmulasztották a díjfizetést.
A bejelentés másik fontos eleme a bérleteseket érinti, melynek lényege, hogy az önkormányzat figyelembe veszi és kompenzálja azon bérlettulajdonosokat, akiknek éves, vagy féléves bérlete az ingyenes parkolás miatt, nagy részben nem került felhasználásra, azzal, hogy számukra a bérletek érvényességi ideje 2022. január végére módosul.

„Kedves Esztergomiak!
A kormány döntésének értelmében 2021. május 25-től megszűnik az ingyenes parkolás. A 2020-as évben április 6-a után két alkalommal, összesen közel fél évig a parkolás ingyenes volt.
Mivel a 2020. április 6-a után is érvényes parkoló bérletet vásárlók hátrányba kerültek azzal, hogy ők bérlet formájában fizettek a parkolásért, miközben az országosan ingyenessé vált, ezért Esztergom Város Önkormányzata a bérlettel rendelkezőket kompenzálni kívánja.
Emiatt a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása értelmében a 2020. éves, illetve a 2020. április 6. napja után lejáró féléves bérletek érvényességi ideje 2022. január 31. napjára módosul. A hosszabbítást nem kell kérvényezni, minden érintett számára automatikusan megtörténik.
Akik nem tartoznak a fenti körbe, azok az idei új bérleteket, áremelkedés nélkül, változatlan áron vásárolhatják meg.
A parkolóórákat a Gran Parkoló Kft. kedd reggel üzembe helyezi, azonban 2021. június 6-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetnek a díjfizetési kötelezettségre.” – írta Hernádi Ádám.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:08, hétfő | Helyi

sCompany ACOUSTIC KONCERT @ Kali

Cégünk alapkőletétele nagyjából a 2019 első felére tehető.

2022. Május 16. 09:58, hétfő | Helyi

Hulladékgyűjtő napok Esztergomban

2022. Május 16. 09:52, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Szegvári Erinát

A Komáromi Rendőrkapitányság az esztergomi születésű fiatal lány eltűnése kapcsán a lakosság segítségét kéri.

2022. Május 16. 09:48, hétfő | Helyi

Óriási föld alatti városra bukkantak Törökországban

Az ősi komplexumban akár 60-70 ezer ember is élhetett.