Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 22. 07:23, szombat | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Polgármesteri tájékoztatás a fizetős parkolás újbóli bevezetése kapcsán

Polgármesteri tájékoztatás a fizetős parkolás újbóli bevezetése kapcsán

Hernádi Ádám tegnap a késő esti órákban Facebook posztban osztotta meg, hogy mire számíthatnak az esztergomiak május 25-től, az ingyenes parkolás lejárta után.

A polgármester tájékoztatójának legfontosabb elemei, hogy, bár keddtől a parkolóautomatákat üzembe helyezik, és újra fizetős lesz a parkolás, a parkolóőrök két hétig csak figyelmeztetik és nem büntetik azokat, akik elmulasztották a díjfizetést.
A bejelentés másik fontos eleme a bérleteseket érinti, melynek lényege, hogy az önkormányzat figyelembe veszi és kompenzálja azon bérlettulajdonosokat, akiknek éves, vagy féléves bérlete az ingyenes parkolás miatt, nagy részben nem került felhasználásra, azzal, hogy számukra a bérletek érvényességi ideje 2022. január végére módosul.

„Kedves Esztergomiak!
A kormány döntésének értelmében 2021. május 25-től megszűnik az ingyenes parkolás. A 2020-as évben április 6-a után két alkalommal, összesen közel fél évig a parkolás ingyenes volt.
Mivel a 2020. április 6-a után is érvényes parkoló bérletet vásárlók hátrányba kerültek azzal, hogy ők bérlet formájában fizettek a parkolásért, miközben az országosan ingyenessé vált, ezért Esztergom Város Önkormányzata a bérlettel rendelkezőket kompenzálni kívánja.
Emiatt a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása értelmében a 2020. éves, illetve a 2020. április 6. napja után lejáró féléves bérletek érvényességi ideje 2022. január 31. napjára módosul. A hosszabbítást nem kell kérvényezni, minden érintett számára automatikusan megtörténik.
Akik nem tartoznak a fenti körbe, azok az idei új bérleteket, áremelkedés nélkül, változatlan áron vásárolhatják meg.
A parkolóórákat a Gran Parkoló Kft. kedd reggel üzembe helyezi, azonban 2021. június 6-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetnek a díjfizetési kötelezettségre.” – írta Hernádi Ádám.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT