Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2014. Október 07. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Polgármesterváltó hangulat Esztergomban

Polgármesterváltó hangulat Esztergomban

A Századvég kutatása szerint polgármesterváltó hangulat van Esztergomban: a helyi lakosok közül többen választanák a Fidesz-KDNP által támogatott Romanek Etelkát, mint a jelenlegi független polgármestert, Tétényi Évát.

A közvélemény-kutató az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzése szerint szoros verseny várható az esztergomi polgármesteri posztért.
A közlemény szerint "Romanek Etelkára a helyi lakosok 43 százaléka, míg Tétényi Évára a választókorú felnőttek 36 százaléka voksolna". A Jobbik jelöltjének, Stámusz Andreának mindössze 2 százalékos a támogatottsága, más jelöltre pedig 5 százalék adná szavazatát - közölték, hozzátéve: a bizonytalan szavazók aránya 14 százalék a városban.

Az esztergomi választópolgárok több mint 65 százaléka szerint városukban "nem mennek jól a dolgok" - a Századvég ezzel, illetve a választók változás iránti igényével indokolja a polgármesterváltó hangulatot.

A tájékoztatás szerint a Századvég szeptember 28 és 30 között végezte a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást, 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 4,3 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit Esztergom összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.