Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. November 04. 10:49, szombat | Helyi

Polgárőrök vigyáztak az elveszettnek hitt táskára

Polgárőrök vigyáztak az elveszettnek hitt táskára

Az elmúlt napokban fokozott szolgálatot teljesítettek a polgárőrök a környékbeli temetőknél.

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület 2017.10.28 - tól 11.02 - ig minden napos temetői szolgálatokkal próbálja megelőzni a bűncselekményeket a temetőkben. A polgárőröknek nem csak a bűncselekmények megelőzése a feladata. Segítenek a parkolás rendjének fenntartásában és a sötétedés után fokozottan figyelnek a temetőben és környékén az idős emberekre.
Sajnos idén sem teltek eseménytelenül a szolgálatok. 2017.10.29 - én a Kesztölci csoportunk tagjainak gyűlt meg a baja az erős széllel. A temető ravatalozójának tetejét a szél leszedte és a környező sírokra esett. Polgárőreink biztosították a helyszínt a kárelhárítás végéig.

Esztergomban a Belvárosi temető környékén a parkolóhelyek hiánya okozta a legtöbb problémát. A parkolóhelyek hamar beteltek így a megemlékezők a járdára vagy az út szélére parkoltak. A polgárőrök segítették a parkolást és figyelmeztették a megemlékezőket a közlekedési szabályok betartására.


2017.11.01-én járőreink a Belvárosi temetőben egy síron észleltek egy elhagyatott táskát. Egy kis időt vártak a táska mellett, de a tulajdonos nem jelentkezett. Közben jelezték a helyi rendőrségnek az esetet és megvárták a rendőröket. A síron hagytak egy papírt telefonszámmal és egyéb adatokkal remélve, hogy a tulajdonos visszatér. Szerencsére így is történt! A rendőri intézkedés közben már jelentkeztek is a tulajdonosok így vissza tudtuk juttatni a táskát hiánytalanul.


Kérjük a gépjárművezetőket, hogy az elkövetkező napokban fokozottan figyeljenek a temetők környékén, és a megemlékezők pedig ügyeljenek értéktárgyaikra! Ha bármi segítségre lenne szükségük polgárőreinket megtalálják az Esztergomi Belvárosi és Szentgyörgymezei temetőkben, a Pilismaróti temetőben és a Kesztölci temetőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.