Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 08. 08:30, kedd | Helyi

Pozsonytól Krasznahorkáig Jóvilágvan! – videóklippel jelentkezik a párkányi zenekar

Pozsonytól Krasznahorkáig Jóvilágvan! – videóklippel jelentkezik a párkányi zenekar

Nagyszabású videoklippel lépett a nagyközönség elé a párkányi Jóvilágvan zenekar. A szlovákiai magyar viszonylatban egyedülálló alkotás a Gombaszögi Nyári Tábor hangulatát közvetíti.

Maga a szám is különleges, mert a progresszív zenéjéről ismert zenekar külön a Gombaszögi Nyári Tábor számára szerezte a dalt. A forgatásban a tábor médiacsapata segédkezett.

Széltében szelte át Felvidéket egy aranyszínű Pontiac-kal a Jóvilágvan zenekar – vártól (Pozsony) várig (Krasznahorka). A képsorokon a dél-szlovákiai tájakon keresztül az összetartozás és a szabadság érzése sugárzik. A videoklipben a banda a Gombaszögi Nyári Táborba tart, mely a felvidéki fiatalság legnagyobb találkozóhelye, ahol alig több mint egy hét múlva, július 15-én elkezdődik a minifesztivál és szabadegyetem.

Természetesen az együttes a táborban is fellép, sőt a pénteki napot majdnem teljes mértékben ez a zenei formáció uralja majd.

A zenekar 2007-ben alakult Párkányban (SK), zenéje elektronikus káosz az underground kultúra elemeivel. 2011 novemberében jelent meg a zenekar első nagylemeze Hanne címmel, ezt 2013 decemberében a Stúrovszkaya című korong követte. A térség színpadai mellett a csapat már Moszkvában, Berlinben, Prágában, Lendván és Magyarország számos városában adott koncertet. A zenekar egy egymást inspiráló baráti társaság, melynek fontos a zene iránti alázat és az összművészet elősegítése.

A Gombaszögi Nyári Tábor zenei programja idén különösen gazdag, a nagyszínpadon fellép a Tankcsapda, a Heaven Street Seven, a Punnany Massif, Anna and the Barbies, a Nemulass, az Intim Torna Illegál, a MadDogX és még sokan mások.

A tábor ebben az évben egy nappal tovább tart majd, hiszen a vasárnap a hazai zenészeké lesz. Idén először egyedülálló kezdeményezésként megvalósul a Szlovákiai Magyar Dal Napja, ahol az ország feltörekvő bandái állhatnak a tábor közönsége elé. Ugyanaznap a tábor lakói élőlánccal veszik körbe Krasznahorka várát, amivel az összetartozás igényére és a vár felújítására kívánják felhívni a figyelmet.

További információ a tábor weboldalán, a www.gombaszog.sk honlapon, vagy a rendezvény Facebook oldalán található.

(czg)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.