Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2018. Szeptember 24. 07:52, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: KEMÖH

Príma Díjat kapott az esztergomi főorvos – helyi vállalkozót is elismertek

Príma Díjat kapott az esztergomi főorvos – helyi vállalkozót is elismertek

Pák Gábor Megyei Príma Díjat vehetett át pénteken Tatabányán. Az esztergomi főorvos mellett helyi vállalkozó, Dankó Csaba László is kitüntetést kapott.

Átadta a megyei Príma-díjakat pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete Tatabányán a Jászai Mari Színházban. A szervezet a gálaesten a térség gazdasági-, köz-, valamint kulturális és sportéletének kiválóságait ismerte el.

A Megyei Príma Díj tíz jelöltje közül az idén is hárman kapták meg a Príma Díjat, egy jelölt a Príma Közönségdíjat, míg ketten Príma Különdíjat.

Príma Díjas lett ezúttal Dezső Marianna, a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevében, Lévai Ádám művésztanár, akit Tata városa különdíjjal is elismert, valamint Pák Gábor főorvos.

Az esztergomi főorvos a hazai capsula endoscopia úttörője, a krónikus veseelégtelenségben szenvedők aktív kezelésének kezdeményezője és megalapítója, munkáját külföldi és hazai konferenciákon értékelték. 2017-ben Magyar Érdemrend Lovagkeresztet vehetett át, de emellett Esztergom Pro Urbe Díját és a Dorogiak Dorogért Emlékérmet is kiérdemelt. Számos orvosszakmai kollégium, szervezet tagja.

A közönségdíjat az Oroszlányi Sport Egylet OSE-LIONS kosárlabdacsapata vehette át, a két különdíjat pedig Prohászka Marcell nyugalmazott középiskolai igazgató és Wehner Tibor író-művészettörténész.

A három Príma-díjazott plakettet, egy aranymedált és egy-egy millió forintos pénzjutalmat kapott. A Príma Közönségdíjas és a Príma Különdíjasok a plakett és az aranymedál mellett 250-250 ezer forintot vehettek át.

Mellettük a többi jelöltet munkásságát is elismerték a támogatók felajánlásainak köszönhetően. Így az Esztergomi Várszínház képviseletében Horányi László igazgató- művészeti vezetőjét, Besey László építésztervezőjét, a Cseperedők Néptánc Közhasznú Egyesület képviseletében Török Sándor elnökét, valamint a 24 Óra lap nevében Takács Zoltán főszerkesztőjét.

A VOSZ megyei szervezete ezúttal kilenc vállalkozást, vállalkozót, cégvezetőt is jutalmazott kiváló szakmai teljesítményéért:

• Az év kisvállalkozója: Dankó Csaba László, a Dankó Kft. ügyvezető igazgatója
• Az év vagyonvédelmi vállalkozása: Rigó Erik, az DERIK Hungária Kft. ügyvezető igazgatója
• Az év haszongépjármű-kereskedője: Szücs Attila, az EUROTRADE Kft. ügyvezető igazgatója
• Az év kskereskedője: Harmath Attila egyéni vállalkozó
• Az év mestercukrászai: Sztaracsek János, Sztaracsek Jánosné és Sztaracsek Ádám, a Jánoska Cukrászda tulajdonosai
• Az év mezőgazdasági Vállalkozója: Kiss Csaba, a Kisbéri Lúdtenyésztő Kft. ügyvezető igazgatója
• Az év mesterfodrásza: Kurucz Erika
• Az év managere: Marcus Elkenkamp, az OTTO FUCHS Kft. cégvezetője.
• Az év ügyvédje: Dr. Neiger Tibor

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat pedig idén a Segítő Jóbarátok kapták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.