Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2019. Március 23. 05:02, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Prokopp Máriát ünnepelte Esztergom

Prokopp Máriát ünnepelte Esztergom

Prokopp Máriát 80. születésnapján köszöntötte Esztergom, a művészettörténeti és muzeológiai szakma, rokonok, barátok és tisztelők pénteken a Várban.

„Szeretnék Esztergom nevében köszönetet mondani azért, hogy vagy nekünk. Köszönetet szeretnék mondani a város szellemi és erkölcsi értékeinek gazdagításáért végzett kimagasló és elévülhetetlen munkásságodért. Köszönetet szeretnék mondani Esztergom ismertségét is növelő országosan és nemzetközi szinten is nagyra becsült tudományos, kutató, pedagógiai munkásságodért. És köszönetet szeretnék mondani azért, hogy számunkra bemutatod, hogy a művészet titkait hogyan kell megfejteni, segítségeddel meghalljuk a művészet üzenetét, titkát és mások számára is tudod ezt közvetíteni és mindez hivatásoddá vált. Mindezekért három évvel ezelőtt, 2016-ban Esztergom díszpolgára lettél és azt kérem a Gondviseléstől, hogy erőben, egészségben, szeretetben, azzal a hihetetlen energiával, amivel élsz közöttünk a továbbiakban is legyél segítségünkre, fáklyaként mutasd nekünk a helyes utat. Az egész életed példa arra, hogy hogyan kell élni, mi az igazi érték. Isten éltessen nagyon sokáig szeretetben és egészségben!” – köszöntötte ezekkel a szavakkal az ünnepeltet Romanek Etelka polgármester.

Ezt követően Horváth Béla a Vármúzeum korábbi igazgatója, Horváth István, a Balassa múzeum nyugalmazott igazgatója és Tóth Sándor költő is köszöntötte Prokopp Máriát.

Az ünneplés folytatásában pedig szakmai konferencián elevenítették fel a résztvevők az ünnepelt munkásságát.

Prokopp Mária 80. születésnapja alkalmából március 25-én 17 órakor a városi könyvtárban mutatják be egy beszélgetésben a Prokopp család életét, illetve másnap, 26-án a Magyar Képzőművészeti Egyetemen is külön köszöntik a fővárosban az ünnepeltet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.