Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2021. Január 25. 08:24, hétfő | Helyi

Quaddal mentenek a sárisápi tűzoltók

Quaddal mentenek a sárisápi tűzoltók

A quad mellett egy kutatódrón is segíti a lánglovagok munkáját.

A mindennapi, életmentő tevékenységüket segítő modern műszaki eszközökkel gyarapodott a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertára: a lánglovagok két sikeres pályázatnak köszönhetően egy drónnal és egy quaddal felvértezve végzik majd munkájukat.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő hangsúlyozta:a sárisápi tűzoltók munkájára nemcsak a település lakói, hanem az egész térség büszke lehet, számíthat önzetlen és elkötelezett segítségükre.

A drónt felderítés-kutatási célokra használják majd a szakemberek, megvásárlását mintegy 1,5 millió forintos pályázati forrás tette lehetővé. A méreteinek és felépítésének köszönhetően bármilyen terepen gyors és mozgékony, a Magyar Falu Program ötmilliós támogatásával megvásárolt quad a mentési munkálatokat segíti majd. A sárisápi tűzoltók alig egy hete egy család háznál történt szén-monoxid szivárgásnál avatkoztak közbe.

Sárisáp sikeresen pályázott az elmúlt időszakban, dr. Völner Pál tájékoztatása szerint a Magyar Falu Programban 68 millió forint támogatást kapott a település, így például a művelődési ház megújítására és új orvosi eszközök beszerzésére is jutott forrás. "További, mintegy 111 millió forint támogatás pedig a Széchenyi 2020 program keretében érkezett" - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.