Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 06. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: lvp/KERMF

Rács mögött az esztergomi üzemanyag-tolvaj – sorozatosan ingyen tankolt

Rács mögött az esztergomi üzemanyag-tolvaj – sorozatosan ingyen tankolt

Tankoláskor levette kocsijáról a rendszámot, de a rendőrök így is megtalálták az üzemanyag-tolvajt. Azóta kiderült, hogy jó párszor lopott így, ezért csütörtökön kattant a bilincs az esztergomi férfi kezén.

Tankolást követően fizetés nélkül hajtott el N. József egy esztergomi töltőállomásról még november elsején. Az esztergomi rendőrök azonban azonosították és elfogták őt. A kutas bejelentése szerint a fehér színű személygépkocsi és vezetője nem először járt náluk. Október 28-án is ott tankolt és akkor sem fizette ki a járműbe töltött üzemanyagot. Hatósági jelzés egyik esetben sem volt az autón, a kocsi vezetője a bűncselekmény elkövetése előtt leszerelte mindkettőt. November elsején a töltőállomás dolgozójának volt annyi ideje, hogy az ülésre helyezett rendszámtáblát megfigyelje és megjegyezze a rajta lévő betűket és számokat, melyeket az egyenruhásoknak is elmondott.

Az esztergomi járőrök a városban észlelték a keresett autót, melyre használója az ingyenes tankolást követően visszaszerelte a rendszámtáblákat. Utána fordultak és követték a férfit, aki ismét egy benzinkút felé vette az irányt. N. József megint tankoláshoz készülődött. A hatósági jelzés ismét hiányzott a kocsiról. Mivel a járműve tele volt üzemanyaggal, ezúttal a nála lévő benzines kannákat akarta megtölteni. Ekkor fogták el a rendőrök, akik a férfit előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. A 27 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

A nyomozás során kiderült, hogy a fenti két eseten túl N. József további két benzinkúton tankolt fizetés nélkül. Október 29-én Dorogon és november 30-án Nyergesújfalun. N. Józsefet december 5-én a nyomozók újra kihallgatták, ezúttal azonban nem engedték szabadon. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.