Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 04. 10:33, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Rács mögött marad a pizzafutár kocsiját ellopó férfi

Rács mögött marad a pizzafutár kocsiját ellopó férfi

Letartóztatásban maradhat az a férfi, akit az esztergomi rendőrök füleltek le gépkocsi lopás miatt. Az eljárás alatt derült ki, hogy az elfogott férfi számlájára ennél sokkal több írható.

Jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki kifigyelte a pizzafutárt, akinek a gépkocsijával elhajtott, amíg a futár az étel kézbesítését kísérelte meg.

A férfi 2021. augusztus 29-én 22 óra 48 perckor álnéven rendelt ételt, a kézbesítési címeként olyan esztergomi címet adott meg, ami nem volt az övé.

A pizzafutár kb. 30 perc elteltével kiszállította a megadott címre az ételt a Jegy gépkocsival. Az elkövető titokban figyelte a sértettet, vele folyamatosan telefonon kapcsolatban állt és őt – azért, hogy a gépkocsijától eltávolítsa – egy esztergomi térre irányította. A futár az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta. Az elkövető a járműbe beült és azzal elhajtott, a gépkocsiban volt 8.500 Ft értékű étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, USB töltő, és kormányvédő. Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig a gyanúsított esztergomi lakóhelyén foglalták le.

A férfi 2021. szeptember 3-4. között egy esztergomi ház elől vitt el egy személygépkocsit, amiben a sértett benne felejtette az indítókulcsot. A gépkocsit az esztergomi rendőrök szeptember 4-én délelőtt megtalálták, a gépkocsiból a férfi használati tárgyakat lopott, a járműről levette mindkét rendszámtáblát és azokat a Dunába dobta.

Az elkövető 2021. augusztus 25-én az esti órákban kerékpárral közlekedett az Esztergom Kis-Duna sétányon, amikor utolérte az előtte szintén kerékpárral közlekedő sértett nőt. Amikor a férfi a nő mellé ért, egy hirtelen mozdulattal kikapta a sértett kerékpárjának első kosarába helyezett bevásárlótáskáját, amiben iratai, készpénze és használati tárgyai voltak. A lopás elkövetési értéke 25.000,- Ft, amely nem térült meg, mivel a táskát és annak tartalmát a gyanúsított később a Dunába dobta.

Az elkövető letartóztatását a bíróság 2021. szeptember 10-én egy hónapra elrendelte, most pedig az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását.

Borítókép: Pixabay, fotók:police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT