Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2020. Március 25. 11:44, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: mti

Rácsok mögött marad az esztergomi szállodát is átverő nő

Rácsok mögött marad az esztergomi szállodát is átverő nő

Az asszony összesen 11 hotelnek okozott kárt. Esztergomban sem fizetett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy olaszországi lakóhellyel rendelkező nő letartóztatása határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

A nő a gyanú szerint tizenegy hotelnek okozott kárt azzal, hogy a szállások költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították – közölte az ügyészség.

A nő 2019. január- május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157 240, egy zebegényi hotelnek 55 540, egy egri panziónak 148 ezer, egy miskolci hotelnek 173 100, egy nyíregyházi szálláshelynek 142 578, egy szolnoki hotelnek 247 250, egy hódmezővásárhelyi hotelnek 113 540, egy székesfehérvári hotelnek 114 360, egy velencei hotelnek pedig 130 400 forint kárt okozott.Az egyik nagykanizsai hotelben 2019. április 15-én foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a gyanúsított arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza.

A gyanúsított rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A gyanúsított az ügyvédjén keresztül megüzente a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a nő letartóztatását 2019. december 4. napján rendelte el, illetve legutóbb 2020. április 4. napjáig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, továbbá a gyanúsított az egyik bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt - tette hozzá a vádhatóság.

A nyomozás továbbra is folyamatban van, az ügyészség indítványa szerint a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fenn állanak, ezért indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatást 2020. június 4-ig hosszabbítsa meg.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.