Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. November 26. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Rádupláz a Suzuki, az Audi és a Mercedes Magyarországon

Rádupláz a Suzuki, az Audi és a Mercedes Magyarországon

Négyszázezer autó is készülhet Magyarországon jövőre, a 2012-es adatokhoz képest kétszer több. Az esztergomi Suzuki mellett a kecskeméti Mercedes és a győri Audi is százezres nagyságrendet tervez.

Tavaly a gyártók összeadott számai szerint majd 229 ezer autó készült az országban, amely jövőre bő 400 ezerre nőhet. A növekedés mellett némileg az erősorrend is átrendeződik, hiszen míg 2012-ben a gyártott autók többsége (155 ezer) a Suzuki esztergomi gyárában készült, addig a maradék majd 80 ezren a kecskeméti Mercedes és a győri Audi osztozkodott. 2014-ben viszont mindhárom szereplő bő százezres nagyságrendet tervez.

A fellendülés már idén elkezdődött, a szeptemberi adatok szerint ráadásul 27 százalékkal több autót gyártottak a márkák, mint egy évvel korábban, emellett pedig a kilenchavi többlet is meghaladta a 15 százalékot.

Mindez leginkább a Mercedesnek köszönhető, amely idén Kecskeméten több mint százezer autót gyártott. Mellette növekedéssel számol az esztergomi Suzuki is, amely majd 165 ezer kocsival tervez a tavalyi 155 ezer után. Az Audi egyelőre nem számolt még be idei gyártási terveiről, de Győrben az év első kilenc hónapot tekintve eddig 23 ezer autó gurult le a gyártósorról, szemben a tavalyi 28 ezerrel. Ez az A3 Cabriolet és az RS3 modellek kifutásának köszönhető. Ezzel együtt a négykarikás márkánál a második negyedévi hatezer után a harmadik negyedévben közel tízezer autó készült el, az egy évvel korábbi hétezer helyett.

Idén összesen így Magyarországon több mint negyedmillió autó készülhet, melyet a három gyártó jövőre 400 ezerre növelne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.