Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2012. Szeptember 11. 07:27, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Rajtol az eurorégiós tehetségkutató - videóval

Rajtol az eurorégiós tehetségkutató - videóval

Ister-Granum Énekmondó Versenyt hirdet a kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház, a megmérettetésre pedig az Eurorégió minden tíz évnél idősebb érdeklődője jelentkezhet. Értékes nyeremények várnak a nevezőkre.

Első alkalommal rendezi meg Ister-Granum Énekmondó Versenyét az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház, mely a tehetségkutató megmérettetésre a tíz évnél idősebb, Ister-Granum Eurorégióban élőket várja. Az érdeklődők október elsejéig jelentkezhetnek a közösségi ház postacímén (2509 Esztergom-kertváros, Damjanich u. 50.) vagy emailcímén (fejageza@gmail.com). A nevezéshez pedig a jelentkezési lap letölthető a Féja-ház www.fejageza.uw.hu című honlapjáról.

Az énekmondó verseny minden résztvevőjének öt dalt kell betanulnia, az öt szám közül pedig a zsűri választja majd ki, hogy melyiket adja elő a jelentkező. A dalválasztás széles repertoáron mozoghat, hiszen a szervezők várnak egyebek közt népdalokat, megzenésített verseket vagy akár saját szerzeményeket is. A jelentkezők három kategóriában (általános iskolás, középiskolás és felnőtt) indulnak majd a megmérettetésen, melyen Dinnyés József előadóművész, daltulajdonos elnökletével szakmai zsűri (Vereckei Attila zenész, Vonka Viktor utcazenész és Pohner Hédi zenetanár) dönt a továbbjutók sorsáról.

A tehetségkutató megmérettetés legjobbjait természetesen díjazzák a szervezők, az értékes jutalmak mellett pedig a legkiválóbb énekeseknek lehetőségük nyílik a versenyt követő Gálakoncerten való fellépésre is, sőt a legjobb előadók számait DVD-n is kiadja, nem kereskedelmi céllal, a közösségi ház.

A verseny első fordulója október 13-án a Szentgyörgymezői Olvasókörben lesz, majd a második forduló már a döntőként október 20-án a Féja Géza Közösségi Házban. Mindezt követően pedig október 27-én a Párkány Művelődési Házban Gála zárja az eseményt.

Az I. Ister-Granum Énekmondó Versenyről készített videóösszeállítást Dinnyés József és Tóth Tamás, melyet a Féja-ház közösségi oldalán osztott meg

Az énekmondóról még több információ kérhető az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház 33/555-605-os telefonszámán, a Szentgyörgymezői Olvasókör 33/413-464-as számán és a Párkányi Művelődési Ház +421/36-751-1108-os telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 13:53, szerda | Helyi

Felborult egy autó a 11-es főúton

Május 18-án, szerdán 13 óra után lesodródott az útról, és a szántóföldön a tetejére borult egy személyautó a 11-es főút 71-es kilométere közelében, Tát és Esztergom között.

2022. Május 18. 13:12, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Május 18-án, szerdán reggel egy migránsokkal teli kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban, a Nagy Duna sétánynál.

2022. Május 18. 11:44, szerda | Helyi

SOS!!!! Örökbefogadókat keresünk!

Ez a poszt több órányi mély levegő vétel, nyugodjunk meg, mert letiltanak gondolat után született.

2022. Május 18. 09:36, szerda | Helyi

Kórustalálkozó Táton!

A Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2022. május 21. (szombat) 15 órára a Táti Kultúrházban megrendezésre kerülő KÓRUSTALÁLKOZÓRA.