Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2012. Szeptember 11. 07:27, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Rajtol az eurorégiós tehetségkutató - videóval

Rajtol az eurorégiós tehetségkutató - videóval

Ister-Granum Énekmondó Versenyt hirdet a kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház, a megmérettetésre pedig az Eurorégió minden tíz évnél idősebb érdeklődője jelentkezhet. Értékes nyeremények várnak a nevezőkre.

Első alkalommal rendezi meg Ister-Granum Énekmondó Versenyét az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház, mely a tehetségkutató megmérettetésre a tíz évnél idősebb, Ister-Granum Eurorégióban élőket várja. Az érdeklődők október elsejéig jelentkezhetnek a közösségi ház postacímén (2509 Esztergom-kertváros, Damjanich u. 50.) vagy emailcímén (fejageza@gmail.com). A nevezéshez pedig a jelentkezési lap letölthető a Féja-ház www.fejageza.uw.hu című honlapjáról.

Az énekmondó verseny minden résztvevőjének öt dalt kell betanulnia, az öt szám közül pedig a zsűri választja majd ki, hogy melyiket adja elő a jelentkező. A dalválasztás széles repertoáron mozoghat, hiszen a szervezők várnak egyebek közt népdalokat, megzenésített verseket vagy akár saját szerzeményeket is. A jelentkezők három kategóriában (általános iskolás, középiskolás és felnőtt) indulnak majd a megmérettetésen, melyen Dinnyés József előadóművész, daltulajdonos elnökletével szakmai zsűri (Vereckei Attila zenész, Vonka Viktor utcazenész és Pohner Hédi zenetanár) dönt a továbbjutók sorsáról.

A tehetségkutató megmérettetés legjobbjait természetesen díjazzák a szervezők, az értékes jutalmak mellett pedig a legkiválóbb énekeseknek lehetőségük nyílik a versenyt követő Gálakoncerten való fellépésre is, sőt a legjobb előadók számait DVD-n is kiadja, nem kereskedelmi céllal, a közösségi ház.

A verseny első fordulója október 13-án a Szentgyörgymezői Olvasókörben lesz, majd a második forduló már a döntőként október 20-án a Féja Géza Közösségi Házban. Mindezt követően pedig október 27-én a Párkány Művelődési Házban Gála zárja az eseményt.

Az I. Ister-Granum Énekmondó Versenyről készített videóösszeállítást Dinnyés József és Tóth Tamás, melyet a Féja-ház közösségi oldalán osztott meg

Az énekmondóról még több információ kérhető az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház 33/555-605-os telefonszámán, a Szentgyörgymezői Olvasókör 33/413-464-as számán és a Párkányi Művelődési Ház +421/36-751-1108-os telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.