Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Január 06. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/László T. András

Rakétatámadás a paksi atomerőmű ellen - Mire készült a Kondukátor?

Rakétatámadás a paksi atomerőmű ellen - Mire készült a Kondukátor?

Szőczi Árpád Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története című, most megjelent könyve szerint Nicolae Ceausescu román kommunista vezető 1989-ben a paksi atomerőmű ellen rakétatámadást készített elő.

Hét rakéta Paks felé
Szőczi Árpád újságíró, Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története című könyv szerzője a budapesti történeti levéltárban bukkant 2013 novemberében egy olyan magyar hírszerzői jelentésre miszerint a Kondukátor 1989 nyarán hét rakétát telepített a Kolozsvár melletti szászfenesi (Floresti) katonai egységbe, amelyeket a paksi atomerőműre állíttatott rá. A rakétákat arab közvetítéssel Kínából vásárolta. Ceausescu ugyanis attól tartott, hogy a magyarországi reformok Romániába is eljutnak, és őt is elsodorják.
Az újságírónak Németh Miklós akkori magyar miniszterelnök is megerősítette az információt. A volt magyar kormányfő arról is tájékoztatta, hogy a fenyegetés hatására Magyarország az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból szerzett be rakétavédelmi rendszert. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről