Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 14. 11:35, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Rátok ürítem a tárat – fegyveres fenyegetőzés egy pilismaróti kocsmában

Rátok ürítem a tárat – fegyveres fenyegetőzés egy pilismaróti kocsmában

Fegyverrel fenyegette meg a kocsma vendégeit egy férfi Pilismaróton a minap. Az esztergomi kapitányság alosztályvezetője és a pilismaróti körzeti megbízott életét és testi épségét kockáztatva kapta el a fenyegetőzőt.

Egy percig sem tétlenkedett Lik Balázs törzsőrmester, Pilismarót körzeti megbízottja, mikor szolgálati telefonjára riasztást kapott január 13-án éjszaka. A helyiek egy fegyverrel hadonászó férfiról számoltak be neki, aki a helyi kocsmában azzal fenyegette a vendégeket, hogy bárkire ráüríti a tárat. A helyiek nem tudták megállapítani, hogy L. Tamás éles lőfegyvert tart-e magánál, ezt a körülményt a körzeti megbízott sem mérlegelte, kizárólag a helyiek testi épségének biztosítását tartotta szem előtt. Segítséget kért a faluban élő Bakos Tamás őrnagytól, az Esztergomi Rendőrkapitányság alosztályvezetőjétől.

Rátok ürítem a tárat – fegyveres fenyegetőzés egy pilismaróti kocsmában

A törzsőrmester és az őrnagy erősítést kért és a kocsmához sietett. Megtudták, hogy a gyanúsított fegyverével a mellékhelyiségbe zárkózott. Mikor L. Tamás kilépett a mosdóból Lik Balázs törzsőrmester és Bakos Tamás őrnagy elfogta és elvette tőle a Parabellum lőfegyverre hasonlító eszközt. Később kiderült, hogy a férfinál egy töltetlen airsoft fegyver volt. L. Tamást az esztergomi rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol ellene – szabadlábon hagyása mellett – fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT