Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Idén Budapest mellett Baján és Debrecenben is lesz ünnepi, államilag finanszírozott tűzijáték.

„Nagy megtiszteltetés a város minden polgárának, hogy nálunk lesz az országos tűzijáték egyik állomása” - mondta Baja városának polgármestere. A városvezető reméli, hogy sokan jönnek el gyönyörködni a tűzijátékban mind a városból, mind a környékről.

Idén három helyszínen is lesz országos tűzijáték. Baja városa lett az egyik kiválasztott helyszín, mely – a település polgármestere szerint – részben annak köszönhető, hogy Bajának, az EU-elnökség idején, a Duna-stratégia miatt kiemelt szerepe volt. Ezenkívül a bajaiak mindig is híresek voltak arról, hogy ha baj van, összefognak és nagyon szorgalmasak – tette hozzá Zsigó Róbert. „Talán ez a bajaiak megbecsülését is jelenti”.

A budapesti tűzijáték este kilenckor kezdődik, a bajai néhány perccel később (21.07) és 23 percig tart majd. A rakéták a Radnóti kollégium udvaráról indulnak és a tervek szerint ugyanolyan látványosak lesznek, mint a fővárosban.

A tűzijáték mellett természetesen még egyéb érdekes és szórakoztató programok várják az oda látogatókat. Délelőtt 10 órakor kezdődik az V. Utcazenész Fesztivál, amit a gyerekeknek és felnőtteknek szervezett történelmi játékok követnek. Itt az érdeklődők lovagi tornától és apródképzéstől kezdve a láncos buzogány pergetésig mindent megtekinthetnek. Az est folyamán pedig meghallgathatják a Pavarotti Emlékkurzus Zárókoncertjét, ahol Gulyás Dénes és Király Miklós mellett a kurzus hallgatói is fellépnek majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére