Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2016. Április 23. 18:11, szombat | Helyi
Forrás: közlemény

Rekordállítás faültetéssel Esztergomban

Rekordállítás faültetéssel Esztergomban

52 fát állítottak április 22-én a Kirchoff vállalat esztergomi telephelyének dél-keleti oldalán. A faültetésen – melyet az M1 televízió élőben közvetített – több, az ipari parkban működő cég vezetője együtt vett részt.

A Föld Napja alkalmából tartott faültetés alkalmával több, mint 130-an vettek részt a Kirchoff által rendezett rendezvényen, melynek célja a figyelemfelhívás volt arra, hogy örökségül kaptuk a Földet, melyet szépítő, építő munkánkkal tovább kell adnunk gyermekeinknek, unokáinknak.

A faültetés alkalmával 52 fát helyeztek el a résztvevők a Kirchoff gyár dél-keleti része és az országút közötti zöldsávban. A számok ez esetben azért is fontosak voltak, mert mind kiderült a Magyar Rekord Egyesület figyelemmel kísérte ezt az esztergomi akciót és elnöke segítségével hitelesítette az „egy időben, ugyanazt a cselekvést végző legtöbb ember” rekordját.

"Miként minden városnak, úgy Esztergomnak is különösen fontos, hogy a település tüdejének számító zöldfelületek ne csökkenjenek, hanem növekedjenek, ma ennek lehettünk tanúi, mi több, munkás résztvevői" - fejtette ki Romanek Etelka polgármester az eseményt követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.