Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 08. 08:42, kedd | Helyi
Forrás: lvp / forrás: sportcsarnok

Rekordrészvétel és álomdöntő a Rozi Kupán - Fotókkal

Rekordrészvétel és álomdöntő a Rozi Kupán - Fotókkal

Rekord döntött a kilencedik Rozi Kupa csapatainak száma, ráadásul zsúfolásig megtelt a sportcsarnok a Rozgonyi Miklós emlékére rendezett tornán a közelmúltban. A trófeát ezúttal álomdöntőben a Manó ABC csapata nyerte.

Az esztergomi Pézsa Tibor sportcsarnok hagyományosan minden évben megrendezi az intézmény egykori legendás vezetőjéről elnevezett focitornáját, a Rozi Kupát. A torna mindig óriási érdeklődés mellett zajlik le, és ez a közelmúltban sem történt másként. Sőt ezúttal rekordot döntött a benevezett csapatok száma, hiszen tizenkét alakulat jelentkezett az egynapos kupára a szervezőknél, akiknek nagy segítséget jelentett, hogy ifjabb Rozgonyi Miklós a szokásos anyagi támogatásán túl a szervezésből is alaposan kivette a részét.

A tornára megtelt a sportcsarnok, Rozgonyi Miklós számos régi barátja, tisztelője volt jelen, többségük évek óta nem volt a Csariban. Talán halálának tízéves évfordulója vagy a jó szervezőmunka, illetve fiának jelenléte miatt volt ez a nagy érdeklődés. Persze az ok nem is számít nagyon, a lényeg, hogy sokan voltak” – fejtette ki Osvald Zsolt főszervező.

A benevezett tizenkét csapatot a rendezők 2x6-os csoportba sorsolták be. A selejtezőkön a csoportokon belül körmérkőzések zajlottak és az első 2-2 együttes jutott be a keresztbejátszásba.

Túl nagy meglepetés nem történt, mert a legjobb teljesítményt nyújtó négy csapat jutott tovább. A Fortuna és a Faláb teljes egészében fiatalokból állt, persze mind aktív játékosok valamelyik környékbeli csapatban. A Vasas Öregfiúk alakulatban inkább a régi legendás játékosok fiai léptek pályára, persze jelen voltak a régiek közül is jó páran. Még olyan is akadt, aki játszott is pár percet. A Manó ABC pedig erős gárdával érkezett, hiszen a csapatot dorogi ifi illetve felnőtt játékosok alkották. Nem véletlenül meneteltek veretlenül a döntőig” – részletezte Osvald Zsolt.

A keresztbejátszás során a Manó ABC 3-0-ra legyőzte az esztergomi fiatalokból álló Fortunát, majd a Vasas Öregfiúk büntetőkkel jutott túl a Faláb csapatán. A sokak által álomdöntőnek nevezett fináléban a Manó magabiztosan verte a végére elfáradó Vasas Öregfiúk alakulatát, míg a harmadik helyet a Faláb szerezte meg.
Az eredményhirdetésen Osvald Zsoltnak segített a díjak átadásában Pál György igazgató, ifjabb Rozgonyi Miklós és Somogyi Mihály egykori sportszervező. A főszervező a díjátadáson méltatta Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát, majd megköszönte ifjabb Rozgonyi Miklósnak a szervezésben nyújtott segítségét. Osvald Zsolt végül kiemelte, hogy sok, nagyon fiatal nevez be rendszeresen teremtornákra, így biztosítva látszik a város amatőr sportélete. A sportcsarnok munkatársai pedig naponta azon munkálkodnak, hogy Rozgonyi Miklós örökségét továbbvigyék.

Manó ABC

Rozgonyi Miklós, a város sportéletének meghatározó alakja tíz éve hunyt el és még ma is csak 66 éves lenne.

Végeredmény
1. Manó ABC (Dorog)
2. Vasas Öregfiúk (Esztergom)
3. Faláb (Dorog)
4. Fortuna (Esztergom)

Legjobb mezőnyjátékos: Zöld Zoltán (Vasas Öregfiúk)
Legjobb kapus: Kurucz Dávid (Manó ABC)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.