Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 05. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:waterpolo.hu

Rekordszámú jelentkező a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

Rekordszámú jelentkező a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

Rekordszámú, 248 hallgató jelentkezett a 2017/18-as tanév első félévében a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta, a programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik olimpiai vagy paralimpiai versenyszámokban kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el, vagy teljesítményük alapján a jövőben erre esélyesek, továbbá felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek.

"A rekordszámú jelentkező egyfelől bizonyítja, hogy az ösztöndíj sikeresen működik, másfelől a hazai utánpótlás-nevelési rendszernek köszönhetően nemcsak az utánpótláskorú versenyzők létszáma növekszik jelentősen, hanem az eredményességük is" - fogalmazott Szabó Tünde.

Az államtitkár kiemelte, egyre több fiatal gondolja úgy, hogy az élsport és a felsőfokú tanulmányok összeegyeztethetők, a kormány pedig mind anyagilag, mind szakmailag igyekszik támogatni a gyermekek, fiatalok sportpályafutását.

Az ösztöndíjas hallgatókat három, olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki helyezéseken alapuló kategóriába sorolják, amelyek alapján az ösztöndíj összege differenciálódik.

A 2017/18-as tanév első félévében a havi támogatások összege 120 és 240 ezer forint között van.

A 248 jelentkezett hallgató közül 89-en nyerték el az ösztöndíjat 19 sportágban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el