Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Április 02. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Rendbetették a vízelvezető árkokat

Rendbetették a vízelvezető árkokat

Az elmúlt napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. esztergomi mérnökségének munkatársai kitisztították a11-es főút Visegrádi úti szakaszának mintegy két kilométeres részét.

A szakemberek elvégezték a Visegrádi út két oldalán futó csapadékvíz elvezető árkok profilozását, tisztítását, és a csapadék elvezetését akadályozó növényzettől történő megtisztítását, valamint az útpadka karbantartását 2 kilométer hosszúságban, a 62-es és 63-as kilométerszerszelvények közötti szakaszon.

A munkálatok eredményeképpen várhatóan megszűnnek a nagyobb esőzések következtében kialakuló balesetveszélyes vízátfolyások és az azokkal járó sárlerakódások is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.