Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 13. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: Fokról-Fokra Alapítvány Kuratóriuma

Rendhagyó pályaorientációs nap és kiállítás a Montághban

Rendhagyó pályaorientációs nap és kiállítás a Montághban

A Montágh Iskola szakiskolás diákjai december 10-én a Mesterségem címere elnevezésű program keretében kiállítást rendeztek az eddigi képzés alatt elkészített tárgyaikból.

Az iskola általános iskolás tanulói rendhagyó pályaorientációs nap keretében megismerkedhettek a szakiskolában folyó képzésekkel, a műhelyekben folyó szakmai munkával, a szakiskolások pedig egymás alkotásaival.

A legsikeresebb szakiskolai tanulók egyéni jutalomban részesültek, a készségfejlesztő osztályok pedig csoportos jutalmat kaptak. A kiállítás folytatásaként az iskolában folyó szakmai képzésről bemutatkozó filmanyag és szórólapok készülnek, melyeket a projektet szervező Fokról-Fokra Alapítvány eljuttat majd a munkaerőpiaci szereplőkhöz is.

A program célja az SNI-s (Sajátos Nevelési Igényű) tanulók szakképzésének megismertetése, munkavállalási esélyeinek javítása volt.

Ez az esemény a Fokról-Fokra Alapítvány az ÉTA/EMMI -hez benyújtott nyertes pályázatával összesen 415.000 Ft támogatással valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!