Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

A kémiaórát ezúttal Pilling Dávid, a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének üzemvezető-helyettese tartotta.

Az osztályt vezető pedagógus, Kovács Klára azzal a kéréssel fordult a Richter dorogi gyárának vezetéséhez, hogy működjenek együtt egy rendkívüli kémiaóra megtartásában, ami által a kisiskolások megismerkedhetnek a természettudományok és a kémia varászlatos világával.

A Pilling Dávid vegyészmérnök által bemutatott, mesék és filmek ismert motívumaira épülő kísérletekben a gyerekek is közreműködtek. A bemutató során a hirtelen színváltozásoktól a lángokon át a gőzfelhőkig és hangeffektusokig a kémia minden látványos eleme felvonult. A rendkívüli produkciót a kisdiákok tapssal, csillogó szemekkel és örömkiáltásokkal honorálták. Az óra végén a Richter vezetője által feltett kérdésre, miszerint „Ki szeretne vegyész lenni?”, a kisdiákok nagy többsége jelentkezéssel válaszolt.

A következő, rendkívüli kémiaórára az dorogi Eötvös iskolában kerül sor. A Richter dorogi gyáregységének vezetése – lehetőségeihez mérten – minden hasonló kérésnek igyekszik eleget tenni a térség iskoláiban.

Címkék: richter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.