Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

A kémiaórát ezúttal Pilling Dávid, a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének üzemvezető-helyettese tartotta.

Az osztályt vezető pedagógus, Kovács Klára azzal a kéréssel fordult a Richter dorogi gyárának vezetéséhez, hogy működjenek együtt egy rendkívüli kémiaóra megtartásában, ami által a kisiskolások megismerkedhetnek a természettudományok és a kémia varászlatos világával.

A Pilling Dávid vegyészmérnök által bemutatott, mesék és filmek ismert motívumaira épülő kísérletekben a gyerekek is közreműködtek. A bemutató során a hirtelen színváltozásoktól a lángokon át a gőzfelhőkig és hangeffektusokig a kémia minden látványos eleme felvonult. A rendkívüli produkciót a kisdiákok tapssal, csillogó szemekkel és örömkiáltásokkal honorálták. Az óra végén a Richter vezetője által feltett kérdésre, miszerint „Ki szeretne vegyész lenni?”, a kisdiákok nagy többsége jelentkezéssel válaszolt.

A következő, rendkívüli kémiaórára az dorogi Eötvös iskolában kerül sor. A Richter dorogi gyáregységének vezetése – lehetőségeihez mérten – minden hasonló kérésnek igyekszik eleget tenni a térség iskoláiban.

Címkék: richter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.