Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 26. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/ügyészség

Rendőrautót rongált meg egy dühöngő, ittas 16 éves fiú Esztergomban

Rendőrautót rongált meg egy dühöngő, ittas 16 éves fiú Esztergomban

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 16 éves fiatallal szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség, aki ittasan többször a szolgálati kocsira ütött, ami behorpadt, lámpája betört.

Csendháborítás miatt lakossági bejelentés érkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ezért a járőrök szolgálati kocsival tavaly július 24-én éjjel ahhoz az esztergomi házhoz érkeztek, ahol a fiatalkorú a családjával lakott.

A rendőröket látva az egyik férfi közölte a családtagjaival, hogy kimegy, illetve kijelentette, hogy rajta kívül más a házat ne hagyja el. Az ittas állapotban lévő fiú ennek ellenére kiszaladt, a járőrök felé hangosan kiabált, velük szitkozódott. Bár a rokona próbálta őt visszatartani, a fiatalkorú mégis a kocsihoz lépett, majd annak bal hátsó ablakát a könyökével, nagy erővel megütötte. Az időközben a házból kilépő másik rokon is próbálta a vádlottat visszaküldeni, ami nem vezetett eredményre. Az intézkedést követően a rendőrök elindultak, majd ekkor a fiatalkorú a haladó kocsi után futott, és annak hátsó részére kétszer ráütött.

A rongálás következtében a személykocsi csomagterének ajtaja behorpadt, valamint a hátsó lámpatest konzoljai eltörtek, így az autóban 117.986 forint kár keletkezett.
A beismerő vallomást tett vádlottal szemben a járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.